Enkel kveitemiddag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her for leden fikk vi lyst på fisk og gikk for det ferskeste i fiskedisken. Da ble det tilfeldigvis noen store, feite kveiteskiver som ble trukket sammen med laurbærblader og servert sammen med en superenkel potetsalat. Det hele ble toppet med litt smør og rømme fra Rørosmeieriet. De eneste meierivarene jeg spiser.

Enkel kveitemiddag for 2:
-2 kveiteskiver
-2 laurbærblader
-10 pepperkorn
-litt havsalt
-10 småpoteter
-1/2 brokkoli
-6 aspargesstilker
-1 bunt kjørvel eller fersk dill
-2 ss Rørossmør
-2 ss Rørosrømme
-Nykvernet pepper

Finn frem to store kjeler. Kok opp vann nok til å dekke begge kveiteskivene i den ene. Tilsett laurbærblader, pepperkorn og litt salt i vannet. Når det koker trekker du kjelen av platen og legger fisken nedi. La fisken stå og trekke i 5-10 minutter og så er den klar.

I den andre kjelen dampkoker du småpotetene på en damprist for aller best resultat. Det kommer jo litt an på potetstørrelsen hvor lang tid dette tar, men mellom 10 og 20 minutter til sammen. Sjekk med en spiss kniv underveis, men pass deg for dampen! Mot slutten har du i brokkolibuketter og asparges i biter og lar det dampe i to minutter. Bland potetsalaten med litt godt smør, masse kjørvel eller dill, litt havsalt og nykvernet pepper.

Jeg måtte såklart ha litt av det gode smøret på toppen av fisken også. Sammen med litt god rømme. Har du ikke smakt Rørosmeieriproduktene før har du gått glipp av noe. Dette er syrnede kvalitetsprodukter som både er økologisk og lavpasteurisert og/eller uhomogenisert. Dette gjør at de med laktoseintoleranse har større sjans for å tåle produktene. Den rømmen er så god at noen ganger blir middagen planlagt ut i fra hva som passer med Rørosrømme på toppen. Dette er for ordens skyld ikke et betalt innlegg, jeg bare elsker disse produktene. Du finner Rørosprodukter på for eksempel Meny, og de har også tjukkmjølk naturell eller med blåbær, vanlig melk, yoghurt og cottage cheese.

unnamed-5

16 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.