Glutenfri pasta med røkelaks og brokkoli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går skrev jeg om min nye pastamaskin fra Philips, som lar deg lage hjemmelaget, fersk pasta på bare 15 minutter! Ta en titt her for å se hvordan pastamaskinen virker, en grunnoppskrift på glutenfri pasta og ikke minst for muligheten til å vinne din egen maskin.

Jeg har laget noen forskjellige typer glutenfri pasta i Philips pasta maker, og det er med en blanding av bokhvete, kikertmel, maismel og potetmel du får det aller beste resultatet. Grunnoppskriften på perfekt glutenfri pasta finner du her. Men det er ikke alltid det trenger å være helt perfekt. Så pasten under er utrolig god, men litt mer porøs og luftig enn grunnoppskriften. Følg enten denne oppskriften eller bruk oppskriften fra det første innlegget mitt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Glutenfri rispasta
-150 g rismel
-50 g potetstivelse
-1 ss maismel
-2 ss fiberhusk
-1/2 ts salt
-3 egg
-1 ss olivenolje

Bland alt det tørre i Philips pasta maker og slå på maskinen. Visp sammen eggene og oljen og tilsett det litt etter litt. Pastaen blir eltet i maskinen og når deigen er klar trykkes pastaen ut. Her har jeg laget fettuccine.

Glutenfri pasta med røkelaks og brokkoli:
2 porsjoner
-300 g fersk pasta
-100 g røkelaks
-1/2 brokkoli
-1/2 sitron
-50 g parmesan
-litt havsalt og nykvernet pepper

Kok opp rikelig med vann og kok pastaen i 2-4 minutter. Legg brokkolibukettene oppi helt mot slutten. De skal bare såvidt nedi vannet. Hell av vannet og ha oppi røkelaks i biter. Jeg liker å kjøpe et helt stykke, og så rive av flak med en gaffel heller enn å kjøpe ferdigskivet røkelaks. Det fungerer også utmerket med varmrøkt laks i denne oppskriften. Skvis litt sitronsaft over, og rasp gjerne skallet over også om du bruker økologisk sitron! Rasp osten over og bland alt godt sammen. Dander pastaen på to tallerkner og dryss litt havsalt og nykvernet pepper over.

Rask, enkel og god hverdagsmiddag på bare 20 minutter!

Ta en titt på bloggene Mat på bordet, Komikerfrue og Klisjéhjemmet for å se deres favorittpastaoppskrifter oganmeldelser av maskinen. Du kan kjøpe din egen maskin her, eller delta i min giveaway her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tusen takk til Porsgrund porselænfabrikk for den fine pastatallerkenen fra serien Bogstad stråmønster. Den er faktisk håndmalt!
unnamed-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.