Giveaway: Philips pasta maker

Philips Restaurang Hemmet

For et par uker siden gjorde jeg en supermorsom jobb for Philips hjemme hos Ina fra Mat på bordet, Marna som skriver bloggen Komikerfrue og Trine fra Klisjéhjemmet. Da postet jeg en del sniktittbilder, men kunne ikke si så veldig mye om produktet. Nå er endelig dagen her hvor jeg kan fortelle om Philips pasta maker, den enkleste og raskeste måten å lage fersk hjemmelaget pasta på. Best av alt, det tar bare 15 minutter!

Philips pasta maker er en del av restaurant hjemmet, som er serie kjøkkenprodukter som skal gjøre det enkelt og gøy å lage mat hjemme, i din egen hjemmerestaurant. Da jeg ble spurt om å teste pastamaskinen var jeg først litt skeptisk, for jeg spiser jo ikke pasta på grunn av glutenintoleransen min. Men da jeg skjønte at det fint gikk an å lage glutenfri pasta i den måtte jeg såklart si ja.

I dette innlegget kan du se et par videoer fra da vi var hjemme hos Ina og spiste pasta og drakk vin, oppskriften på en superenkel dessert, grunnoppskrift på glutenfri pasta og litt hvordan pastamaskinen fungerer. I bunnen av innlegget har jeg en god nyhet til deg som vil prøve maskinen!

Som dere ser er pastamaskinen superenkel å bruke. Man tilsetter ønsket meltype og væske med målebegerne som følger med, og det er standard innstillinger for enkel eller dobbel porsjon. Selve eltingen tar maskinen seg av, og når deigen er ferdig begynner maskinen å presse ut ferdig pasta. Man kan lage enten spagetti, fettuccine, penne eller lasagneplater. Maskinen er enkel å skru fra hverandre for å rengjøre etter bruk. Jeg har som regel laget et par omganger pasta når jeg først er i gang. Pastaen holder seg fersk et par dager i kjøleskap, eller du kan legge pastaen utover et brett og tørke den i et døgn og oppbevare den i månedsvis som vanlig tørket pasta. Det følger også med et oppskriftshefte med maskinen med masse inspirasjon. Man kan enkelt lage smakssatt eller fargerik pasta ved å tilsette grønnsaksjuice i steden for vann, eller bruke olivenolje med smak.

Jeg har ekseprimentert litt med forskjellige typer glutenfritt mel, og kommet frem til en perfekt grunnoppskrift. Jeg kommer også til å dele et par andre varianter, men oppskriften under er den som har føltes aller mest som helt vanlig pasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grunnoppskrift glutenfri pasta:
-1 1/2 dl bokhvetemel
-1 dl kikertmel
-1 1/2 dl maismel
-1/2 dl potetmel
-1 ts fiberhusk
-1/2 ts salt
-1 egg + 2 eggeplommer
-2 ss god olivenolje
-4 ss vann

Bland alt det tørre i blandekammeret og trykk på starknappen. Vist så sammen egget, eggeplommene, olivenolje og vann og tilsett det mens maskinen går. Disse mengdene er tilpasset mengdene som passer for pastamaskinen, så du trenger ikke måle opp med målebegerne som følger med. Det er helt nødvendig med stivelsen fra mais og potet, samt fiberhusken for å få denne pastaen til å henge sammen.

Senere denne uken kommer jeg til å poste et par av mine favorittpastaoppskrifter. Følg også med på bloggene til Ina, Marna og Trine for deres oppskrifter!

Superenkel dessert:
Denne desserten laget jeg i filmen over etter pastamiddagen hos Ina. Denne er enkel å ta med til andre, så lenge de har en blender. Desserten inneholder kun sitronsorbet og prosecco, kjørt til en slush i blender.
4 porsjoner:
-4 dl sitronsorbet
-4 dl prosecco
-Eventuelt litt sitronskall til pynt

Kjør sammen i en blender, server i glass og pynt gjerne med litt revel sitornskall på toppen. Skål!

Giveaway:
I samarbeid med Philips har jeg fått lov å dele ut en pastamaskin til en av leserne mine. Alt du trenger å gjøre er å dele dette innlegget på Facebook ved å bruke Facebook-knappen øverst eller nederst i innlegget, samt legge igjen en kommentar under dette blogginnlegget hvor du skriver hva din favorittpastarett er. Husk å legge igjen mailadressen din så jeg kan komme i kontakt med deg om du vinner. Vinneren kåres fredag 1. mai.
Konkurransen er avsluttet!

unnamed-5

188 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.