Asparges og egg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne digge salaten laget jeg til lunsj i forrige uke, dagen etter at jeg spiste denne shiitake-salaten. Den inneholder noen av de samme elementene, men den er likevel veldig annerledes. Disse to salatene er perfekt å lage til lunsj eller middag samme uke, når du likevel har en del av ingrediensene klare.

Jeg pleier alltid å koke en stor porsjon quinoa som jeg har hele uken til lunsj, middag og salater. Det anbefaler jeg virkelig å gjøre! Svart quinoa er litt fastere enn den hvite, og skal visst være enda litt mer næringsrik. Jeg la 2 dl quinoa i lunket lettsaltet vann og lot det stå på kjøkkenbenken i 24 timer. Dette gjør jeg for to grunner. Først og fremst fordi da rekker quinoaen å spire (de små halene kommer til syne!), og blir da enda mer næringsrik. For det andre trenger den da mye kortere koketid, så når man først skal koke tar det bare 5-10 minutter i steden for 20 om den ikke er bløtlagt på forhånd. Husk å skylle quinoa i kaldt vann før koking uansett om den har vært bløtlagt eller ikke. Beregn dobbelt så mye vann som quinoa. Ferdig bløtlagt quinoa absorberer ikke like mye vann under koking, og må kanskje siles etter koking.

Ingredienser:
2 porsjoner
-2 dl ferdigkokt quinoa (se fremgangsmåte over!)
-2 egg
-1 bunt asparges
-1 avokado
-200 g grønnkål
-litt olje eller smør til steking
-litt rørosrømme
-litt røkt havsalt

Start med å koke eggene slik du liker dem. Jeg legger alltid egg i kaldt vann og koker opp. Når vannet koker trekker jeg kjelen av platen og lar det ligge i 6-7 minutter.

Brekk av den nederste delen av aspargesen og skrell gjerne bort skallet fra tuppen og ned. Del aspargesen i mindre biter og stek den i en varm stekepanne til den har fått litt stekeskorpe. Vask grønnkålen og riv bladene fra stilken. Skjær den i tynne strimler og ha det over i pannen når aspargesen er klar. Rør rundt i ca 1 minutt, før du tilsetter den ferdigkokte quinoaen og trekker stekeplaten av varmen. Du MÅ ikke varme quinoaen, men jeg synes ofte det er best i slike salater.

Dander salaten med et par skiver avokado og kokt egg med røkt salt på toppen. Jeg har nettopp oppdaget at Maldon lager røkt salt og har fått helt dilla. Om et par uker skal jeg ned til fabrikken for å lære mer! Jeg ELSKER rørosrømme, og det er virkelig en perfekt kombo sammen med egg og asparges.

unnamed-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.