Parisguiden

Vår første frokost i Paris. To bløtkokte økologiske egg og toast på favorittstedet mitt Merci. Her kan man spise frokost og kjøpe bøker i bokkafeen, lunsj i filmkafeen og spise middag i kjelleren. Og shoppe såklart. Både fine, franske klær og smykker, linsengetøy, skrivesaker, kjøkkenutstyr, møbler og masse annet. Tror Merci er mitt topp-tips for Paris altså. Jeg elsker det.

Lunsj på Rose Bakery i toppen av Marais (30 rue du Belleyeme) såklart. Her er jeg hver gang jeg er i Paris. Aprikosscones og sitronformkake. På Rose føler jeg det alltid er litt tilfeldig hva man får, både av mat og service. Men jeg elsker det uansett. Kjøkkenet stenger i tretiden, så etter det får man bare kake. Det bommer jeg på hver eneste gang.

Helgebrunch på Coutume er et must. Du kan velge mellom den drøyeste engelske frokosten du noen gang kommer til å servert (før egg&bacon fikk vi TRE  forskjellige minicroissanter hver), en mer fruktbasertbrunch eller en thaibrunch. Og her har de scandinavian style kaffe. DIGG! Spis pavlovaen til dessert.

Man kan jo ikke bare spise hele tiden, så da foreslår jeg en tur innom fantastiske Louvre. To Louvre-tips: hvis du er under 25 år og medlem av EU (ja, Norge teller) kommer du gratis inn. Hvis du ikke er under 25, men vil slippe å stå to timer i kø er det lurt å kjøpe billett i kjelleren ved metrostoppet. Da slipper du å stå i kø fordi du har kjøpt VIP-billett. Vi var for det meste i Egyptavdelingen, men jeg var mest interessert i taket og gulvet (hehe, neida joda).

Vi havnet ganske tilfeldig på La Poule au pot i nabolaget og det viste seg å være et veldig fint sted. Skikkelig erkefransk og veldig rause porsjoner (Maja fikk en hel kylling og to liter suppe – seriøst). Jeg fikk endelig frityrstekt camenbert (mmm) og de andre spiste en superbra løksuppe til forrett. God and! God stemning! Kommer nok til å dra tilbake.

Fint gulv og det møreste kjøttet jeg noen sinne har spist på Glou. Og kanskje den seneste middagen jeg har spist. Bordsetting klokka 23. Veldig hjemmekoselig og fint sted midt i Marais.

Te og kake på Ladurèe – et must for gullkantjenter som meg. Det er nok ikke de beste kakene og makronene, og det er definitivt ikke god service der, men det er helt fantastisk likevel. Denne gangen var vi avdelingen i St.Germaine som var dekorert i gammel, kinesisk stil. Veldig turistifisert, men alt er så fint. Jeg kjøpte med meg masse makroner i fine esker hjem som vanlig. Og favoritt-teen min Marie Antoinette.

Nyttårsmiddag på Pamela Popo, et akkurat passe hipt sted å feire nyttår. Dansegulv og DJ med god musikksmak nede, ballonger i taket og konfetti klokka 12. Maten var også veldig god. Vi spiste foie gras, hummercarpaccio, kalvekjøtt med kantareller, fisk med flaskegresskarpuré, en VANVITTIG sjokoladedessert (tenk sjokoladekonfekt inni en sjokoladekule toppet med varm sjokolade, haha) og megamakron med bringebær. Nesten aller best var vel kanskje hvileretten sitronsorbet med calvados. Nå vet jeg ikke hvordan stemningen der til vanlig er, men jeg er ikke i tvil om at det også da er bra mat og veldig hyggelig der. Drar dit absolutt igjen neste gang. Etter maten dro vi til Djoon og møtte kjentfolk.

Sånn ellers var det veldig gøy og digge cocktails (og taco!) på Candelaria – et mexikansk sted hvor du må gå gjennom et skikkelig kjipt lokale for å finne baren. Vi fikk også veldig bra cocktails på Le Ballroom som også er et såkalt hemmelig sted – en svart inngangsdør midt mellom to restauranter. Som vanlig var jeg på Mariage Frères og kjøpte te. Kjøpte en kvart kilo av min absolutte favoritt-te earl grey french blue og en ny type som jeg ikke har fått testet enda. Denne gangen ble det ikke brunch der, men det anbefaler jeg absolutt. Her får du skikkelig fransk/engelsk brunch servert av kelnere i hvite lindresser i ekte kolonistil. Og temeny med over 600 teer å velge mellom.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.