Jeg har tidligere gitt flere tips om hva man kan bruke overmodne bananer til, og her kommer det kanskje aller beste tipset. Banankake med masse mørk sjokolade.
Supersaftig banankake med mørk sjokolade:
-100 g smør
-1 dl sukker
-2 egg
-2 store modne bananer
-4 dl hvetemel
-3/4 ts bakepulver
-1 ts vaniljesukker
-1 ts kanel
-1 ts salt
-200 g mørk sjokolade
Start med å piske romtemperert smør og sukker luftig. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene, enten med gaffel for å få litt «chunks» eller med stavmikser hvis du vil ha en glattere deig. Bland alt det tørre godt sammen i en annen bolle. Tilsett det tørre og bland så inn sjokolade og bananene med en slikkepott. Denne oppskriften passer til en liten brødform på ca 1 liter. Smør formen og stek på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter.
Pingback: En produktiv matdag | Matbloggen
Pingback: Creative Mornings | Matbloggen