Malmö

Forrige helg dro jeg til Malmö for å gå på bagelbrunch og workshop med Melissa Weller i samarbeid med Fool Magazine. Selv etter 7 timer på buss og maaange dødtimer i Malmö før NOE åpnet synes jeg det var verdt det. Hva gjør man ikke for bagels? Forhåpentligvis klarer jeg å bake like gode bagels til kundene mine i fremtida.

P1060970 Ikke så mye å gjøre på morrakvisten, så jeg tok meg en tur på kirkegården.

P1060969 De hadde blomstershow i slottsparken hvor de prøvde å gjenskape Claude Monet-landskap. Sykt fint. Bare synd jeg kom etter at de svarte tulipanene hadde blomstret. Jeg har jo dilla på alt som egentlig ikke skal være svart for tiden. Svarte diamanter feks.

P1070055 Så var det på tide å dra til Saltimporten Canteen for å lære å lage bagels. Det lå virkelig i ingenmannsland, bare industri og trailere.

P1070061

Plutselig fant jeg noen valmuer midt i betonglandskapet. Fint! Som dere skjønner handlet denne turen kun om blomster og bagels. Haha.

P1060979 Saltimporten Canteen, sykt fint!

P1060990 Arrangørene Fool Magazine, veldig fint magasin og utrolig hyggelige folk!

P1060999

Bagelgudinnen selv, Melissa Weller. Så utrolig kul!

P1060983 Så var det foredrag om bagelens kultur og historie. Og baketid. Lærte masse nytt, så nå skal jeg bare starte surdeigen min og komme i gang.

P1070014 Visste du at bagels skal kokes før de stekes?

P1070033 Mens vi ventet på maten fikk vi to forskjellige typer Bloody Mary laget av bartenderen på Bastard. Det var jo søndag tross alt. Denne var ganske hot, og mye bedre enn noen jeg har smakt før.

P1070026 Denne! White Mary. Laget på tomatvann. Den skal jeg prøve å gjenskape en dag.

P1070047 Så var det bagels da. Vi fikk to fantastiske bagels hver. Den ene med gravlaks, Melissas egen cream cheese, ramsløkpuré, brent løk, rogn og ramsløkblomster. Den andre med en «gubberøre», sild, potet, egg, dill og diverse.

P1070050 Mett!

P1070065 Etter brunchen gikk jeg tilbake inn til byen og fant showroomet til Lauritz. Flaks de hadde stengt. Så gikk jeg på Moderna Museet og så den fineste Munch-utstillingen jeg har sett til nå. Scandinavian Pain av Ragnar Kjartansson. Bildene var hengt opp i en låve med rosa neonskrift på taket. Mange fine detaljer. Ble helt rørt.

P1070067 Min favoritt. Sprittusj rett på veggen <3

P1070082 Så drakk jeg et par glass vin alene (har blitt veldig flink til å feriere alene) før jeg møtte Karima i folkets park og spiste kjempegod pizza med creme fraiche, kapers, røkelaks og engsyre. Karbodag deluxe. Etterpå dro vi på et fint sted jeg ikke husker hva heter og drakk øl og spiste dessert. Så tok jeg nattbussen hjem. For en dag!

Siden ALT er stengt i Malmö på søndager anbefaler jeg kanskje å heller dra en ukedag eller lørdag hvis du skal til Malmö. Jeg skal hvertfall tilbake snart for å gå på Bastard, Lilla Kafferosteriet og Solde. Og i noen fine butikker jeg observerte. Men dra på Saltimporten Canteen om du har mulighet, for de gutta er virkelig helt fantastiske. Hej då!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.