Rosa marengs:
-150 g eggehvite
-300 g hvitt sukker
-1/8 ts salt
-saften av 1/2 sitron
-noen dråper rød kondittorfarge
-melis til toppong
-frysetørket kirsebærpulver til topping om du vil! Eller kakao
Pisk eggehvitene litt stive før du har i sukkeret litt etter litt. Når du har pisket marengsen stiv har du i saltet, sitronsaften og kondittorfargen. Ha det i en sprøytepose, en vanlig tynn plastpose og klipp hull, eller bare lag klatter med en skje. Lag marengs på størrelse med et egg på et bakebrett med bakepapir. Du kan legge det ganske tett da dette ikke hever noe. Dryss melis over marengsen med en sil før du steker det, dette skal gjøre marengsen sprøere. Dryss gjerne enten frysetørket kirsebærpulver eller kakao over så blir de ekstra fine. Stek på 110 grader i en time og la det avkjøle seg helt før du flytter dem over på en rist.
Eton mess:
-Pisk krem av en boks fløte, tilsett en ts sukker og gjerne litt vaniljefrø.
-Ha kremen utover et fat eller en i en bolle.
-Del jordbær i to og legg over kremen.
-Mos bringebærene lett med en gaffel og legg over kremen sammen med jordbærene.
-Ha gjerne litt hjemmelaget rabarbrasyltetøy oppå.
-Knus marengs og ha på toppen.
-Eton mess!
Man kan selvfølgelig ha hvilke bær man vil, men nå som sesongen for norske jordbær, bringebær og rabarbra er i gang var det ikke tvil om hva jeg ville ha i min dessert.
Pingback: Hagefest | Matbloggen