Linsesalat

Processed with VSCOcam with m3 presetPå tide med noen helt vanlige matoppskrifter igjen etter all denne julebaksten. Her for leden laget jeg en megagod linsesalat og stekte breiflabbfilet til. Med litt dijondressing ble det et perfekt og mettende måltid. Gjort på en halvtime hvis du timer linsene og fisken bra. Jeg serverte med litt finhakket basilikum på toppen.

Linsesalat til to:
-1 dl grønne linser
-2 gulrøtter
-2 sjalottløk
-100 g grønne bønner
-en klype salt
-litt olivenolje

Start med å skylle linsene godt og kok dem under lokk i masse vann. 5 deler vann til 1 del linser. La det småkoke i ca 15-20 minutter. Imens finhakker du sjalottløk, kutter gulrot i små terninger og deler bønnene i to eller tre. Stek løken, gulroten og bønnene møre i litt olje. Når linsene er ferdigkokt siler du av vannet og har det oppi stekepanna sammen med grønnsakene. Ha gjerne oppi litt mer olivenolje så alle linsene blir blanke og såvidt litt stekt.

Perfekt stekt breiflabbfilet:
Breiflabb er en helt spesiell fisk. Den minner egentlig mer om kylling enn fisk i konsistensen. Steketiden varierer såklart avhengig av tykkelsen på filetene, hvis du er i tvil kan du bruke steketermometer. Kjernetemperaturen skal være ca 50 grader. Husk at temperaturen stiger litt etter at fisken er tatt ut av ovnen, så det kan være lurt å ta den ut et par grader tidligere. Jeg stekte breiflabben i ca to minutter på hver side i varm stekepanne med salt og pepper, før den fikk stå 15 minutter i stekeovn på 175 grader. Da ble den helt perfekt.

Dijondressing:
-2 ss dijonsennep
-ca 1 dl olivenolje
-en skvis sitronsaft
-litt salt og pepper

Pisk sammen alle ingrediensene med en ballongvisp til konsistensen tykner. Om du har pisket lenge uten at det tykner noe som helst må du justere med litt mer sennep. Hvis dressingen sprekker kan du prøve med bittelitt lunket vann for å piske den opp igjen.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.