Blomkålris

blomkålrisotto3 copyDette er den ultimate hverdagsmaten for tida. Den har tatt over rollen som couscous hadde før jeg fikk vite at jeg har glutenintoleranse. Det som er så bra med denne retten er at alt passer, man tar bare det man har i kjøleskapet og krydderhylla. I denne oppskriften brukte jeg litt ordentlig pancetta, og det skal så lite til for å gi mye smak. Men som regel spiser jeg denne retten vegetarisk. I tillegg til å være enkel er denne oppskriften også veldig rask. Det tar som regel rundt 15 min å preppe ingrediensene, og 2-3 minutter å steke. Så nå har jeg alltid blomkål liggende i tilfelle jeg trenger rask lunsj eller middag.

Blomkålris til 2:
-1 stort blomkålhode
-50 g pancetta
-1 bunt vårløk
-2 ss pinjekjerner, ristede
-20 basilikumblader, friske
-En klype salt og pepper
-Olivenolje til steking

Start med å finhakke vårløken og skjære pancettaen i tynne strimler. Fres dette i litt god olivenolje. Del blomkålen i fire og grovrasp delene på et rivjern. Ha blomkålen i panna og smak til med salt og pepper. Finhakk basilikum, enten vanlig grønn eller lilla, og ha i panna sammen med det andre. Stek i ca 2 minutter. Strø litt ristede pinjekjerner over.

For å gjøre måltidet litt større og mer proteinrikt passer det godt med et stekt kyllingbryst til. Jeg har også laget en variant med fersk spinat som jeg har oppi mot slutten så den bare så vidt faller sammen. Og med bakt søtpotet. Blomkål, søtpotet og spinat passer utrolig godt sammen. Som regel tilsetter jeg litt næringsgjær for å få litt ostesmak, uten å tilsette ost. Så får jeg samtitig i meg litt B-vitaminer. Næringsgjær får du kjøpt på iherb.

blomkålrisotto1 copy

Saken er opprinnelig postet på godt.no!

4 Kommentarer

  1. Pingback: Matplanlegging og kveite | Matbloggen

  2. Pingback: Blomkålbrød - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.