Bananis

bananisDette er den enkleste oppskriften du noen gang kommer til å lese. Den har nemlig bare en hovedingrediens; banan. Bananen må være skikkelig moden for at isen skal bli god og søt. Fremgangsmåten er også meget enkel. Bare del banan opp i biter og frys ned. Det er alltid kjekt å ha fryst banan i biter til smoothies eller om du plutselig skulle få lyst på en superrask og enkel dessert.

Bananis til 4:
-3 modne bananer
-3 ss vann eller kokosmelk

La bananene ligge 3-4 timer i fryseren, men ta dem ut omtrent 30 minutter før du skal lage isen. Det er nemlig ikke alle blendere som takler dypfryst banan. Om blenderen din har isknusefunksjon kan du bruke denne og lage isen med helt dypfryst banan.

Ha bananbitene i blender sammen med 1 ss vann per banan. Det går an å bytte ut vann med kokosmelk for en litt mer kremete og tropisk vri. Kjør blenderen til massen er helt jevn. Det kan hende du må justere med bittelitt mer væske. Du kommer til å bli overrasket over hvor søtt og kremaktig det smaker, uten å inneholde hverken tilsatt sukker eller meieriprodukter.

Bananisen smaker godt som den er, men det er alltid gøy med forskjellig topping. Jeg liker veldig godt frysetørket frukt som topping på is, smoothie og grøt. Det har en knasende konsistens og ekstra konsentrert smak. Du får tak i det på helsekostbutikker og ekstra velassorterte matvarebutikker, og på iHerb. Et annet godt tips for en ekstra tropisk vri er å riste kokos over middels varme i en tørr stekepanne til det blir gyllent. Gir ekstra mye kokossmak! Ellers så er klassikeren kakaopulver en utmerket match til banan.

Det går også an å lage en stor porsjon, for så å fryse ned ferdig is i porsjonsformer. Så har du en sunn og god dessert tilgengelig om du får lyst på noe godt.

Saken er opprinnelig publisert på godt.no!

4 Kommentarer

  1. Pingback: Matplanlegging og kveite | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.