Gladnyhet!

mozzarellasalat

I går fikk jeg en skikkelig gladnyhet. Jeg kan begynne å teste med litt laktose (ikke fra ku da) igjen etter snart fem måneder på streng diett. Egentlig var dette bare en liten ekstrabonus, for den virkelige gladnyheten var at prøvene mine var veldig bra. Kolestrolet har blitt halvert siden begynnelsen av dietten, og vitaminlagrene er fulle (bortsett fra D som kan bli enda bedre). Det er gøy at man kan se på en blod/urinprøve at man har spist sunt. Men insulinopptaket mitt er litt ute å kjøre, så jeg må spise ENDA mer grønnsaker enn jeg allerede gjør for å få bukt med det. Og så mangler jeg salt. Sånn går det når man ikke spiser noe ferdigprossesert mat mer og får høre hele livet at salt er livsfarlig. Så nå skal jeg salte maten med god samvittighet (med bra salt såklart).

Feiret gladnyheten med å kjøpe en skikkelig bøffelmozzarella, fine tomater og basilikum for å lage en salat. Var helt i ekstase på ostebutikken da jeg fikk smake på forskjellige geitoster. Jeg elsker jo ost, men har faktisk holdt meg helt unna så lenge nå. Har prøvd litt forskjellige jukseoster underveis, men fant fort ut at det ikke var verdt det.

Verdens enkleste (og beste) salat:
-1/2 bøffelmozzarella
-en neve søte småtomater
-litt babybladsalat
-20 store blader basilikum, kuttet i strimler
-masse god olivenolje
-havsalt og nykvernet svart pepper
-evt litt tjukk balsamico

Bland salatbladene med revet mozzarellaost, tomater, olivenolje, salt og pepper. Dryss basilikum på toppen. Passer perfekt som en lett lunsj.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.