Quinoabollen

quinoabolle

Denne quinoabollen har jeg spist så mye av i det siste. Og jeg serverte den med hell til Bon Appétit/Food Studio-gjengen forrige uke. Men da med bakt blomkål oppi i tillegg. Jeg spiser denne til frokost, lunsj, middag og kvelds for den er så god og mettende. Og ikke minst sunn!

Quinoasalat med tahinidressing til to:
-1 dl quinoa, gjerne bløtlagt et par timer
-2 dl vann og litt salt
-1 stor søtpotet
-2 never grønnkål
-1 avokado

Til dressingen:
-1 ss tahini
-1 dl olivenolje
-1/2 sitron
-1 ss honning
-1 ts chiliflak eller chilipulver
-salt og pepper

Start med å bløtlegge quinoaen, gjerne i et par timer eller over naten. Da blir den «aktivert» og mer næringsrik og lettere å fordøye. Skyll quinoaen godt under rennende vann og ha det over i en kjele med dobbelt så mye vann som frø. Ha litt salt i vannet og kok opp under omrøring. Skru ned temperaturen så den bare så vidt bobler og ha på lokk. La det putre til alt vannet har kokt inn og «halene» på quinoaen har løsnet fra selve frøet. Dette tar 15-20 minutter. I mens skreller og finhakker du søtpoteten og baker den i ovnen med litt olivenolje, salt, pepper og sitronsaft. Ca 15-20 minutter på 220 grader. Ha gjerne blomkålbuketter sammen med søtpoteten for et større måltid. Vask og rens grønnkålbladene. Masser inn litt olivenolje i bladene. Kna bladene skikkelig godt så blir de mye mykere og mindre trevlete. Damp grønnkålen i 1-2 minutter på damprist, eller bare senk dem kjapt ned i kokende vann. Fargen endrer seg raskt til klar grønn, og da er den ferdig. Når quinoaen og grønnsakene er ferdig blander du det i en bolle sammen med avokadoen.

Lag dressing ved å blande tahini, olivenolje, honning, sitronsaft, chili og litt salt og pepper i en liten bolle. Visp kraftig med en ballongvisp. Hvis dressingen ikke samler seg ordentlig kan du ha oppi bittelitt varmt vann, det pleier å samle alle dressinger som har skilt seg litt. Smak til med mer sitronsaft og krydder om nødvendig.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.