Rødbethummus

Processed with VSCOcam with f2 presetJeg hadde en bakt rødbete i kjøleskapet i går da jeg skulle lage hummus til en cateringjobb. Så da havnet den oppi der sammen med kikertene, og hvem hadde trodd at den skulle bli SÅ rosa? Den smaker omtrent det samme, bare litt mer nøttete og jordaktig. I tillegg blir den jo mer næringsrik med rødbete i.

Rødbethummus:
-2 bokser ferdigkokte kikerter
-1 sitron
-2 hvitløksfedd
-2 ts tahini
-1 kokt rødbete
-litt salt og pepper
-1 dl olivenolje

Jeg synes det er utrolig praktisk med ferdigkokte kikerter, siden tørkede skal kokes så lenge. Men om du er flink til å planlegge så kan du bruke tørkede. Bare la det avkjøle seg litt før du bruker dem.

Skyll kikertene og ha de oppi en blender eller food processor med rødbeten i bunn. Press saften av en sitron i. Finhakk eller press to hvitløksfedd. Tilsett resten av ingrediensene. Kjør det til en jevn masse. Om hummusen blir for tørr kan du enten ha i litt lunket vann eller mer olivenolje. Om den blir for våt kan du ha i litt potetmel eller maizena. Smak til på slutten med eventuelt mer salt, pepper og sitron. Det er også godt med røkt paprika i hummusen. Og frisk koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.