Søtpotetbrownie

KAKKEI det siste har jeg eksperimentert litt med alternative brownieoppskrifter, og kommet frem til at denne oppskriften med både søtpotet, avokado, daddel og banan funker veldig bra. Med kokosglasur blir den helt perfekt! Den er glutenfri og uten raffinert sukker. Dessuten har den vanvittig lang holdbarhet om den oppbevares riktig. Dette er en helt annen type brownie enn paleobrownien som er mer fudgy og rennende. Denne er mer kakete.

Søtpotetbrownie til 6:
-150 g søtpotet (puré)
-75 g dadler
-1 avokado
-1 banan
-1/2 dl lønnesirup eller honning
-1 ts vanilje
-1 dl kakaopulver
-2 dl mandelmel
-1 ts bakepulver
-litt salt

Glasur:
-5 ss kokosolje
-1 ss kakaopulver

Lag søtpotetpuré enten ved å koke eller dampkoke søtpoteten til den er helt mør. Kutter du den i mindre biter går det enda raskere. Mos søtpoteten lett med en gaffel og sett det til side til det er avkjølt. I mens skal du lage puré av dadlene. Det kan være lurt å bløtlegge dadler i lunket vann en stund før du skal bruke dem, så er de lettere å lage puré av. Ha dadlene i blender og kjør sammen. Tilsett så banan, avokado og søtpotet. Har du ikke en veldig kraftig blender kan det lønne seg å lage en mos av det på forhånd. Tilsett lønnesirup eller honning, vanilje og kakao til slutt og kjør alt sammen til det er en helt jevn masse.

Ha puréen over i en bolle og vend inn mandelmel, bakepulver og en klype salt. Mandelmel kan man enten kjøpe ferdig eller lage ved å kjøre skåldede manlder i blender til det er finmalt som mel. Når kakerøren er godt blandet sammen har du den over i en brødform på ca 2 liter eller en liten kakeform. Kle den gjerne med bakepapir først så er kaken lettere å få ut av formen.

Stek kaken på 180 grader i 25 minutter og la den avkjøles helt.

Lag glasur ved å smelte kokosfett og vispe inn kakao. Vent til kaken er helt avkjølt før du heller den over. Glasuren vil stivne helt hvis du setter kaken kaldt. Holdbarheten på denne er veldig lang hvis den oppbevares riktg. Jeg har hatt den på kjøkkenbenken pakket inn i bakepapir i fem dager og den er fremdeles like saftig. Pakkes den i en lufttett boks og oppbevares i kjøleskap kan den holde i halvannen uke.

Søtpotetbrownie1

Oppskriften er opprinnelig publisert på Godt!

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.