En ekte vårsalat

jorbærsalat1Denne salaten laget jeg til kundene mine forrige uke for å feire våren. I dag ligger oppskriften på Godt, men jeg tenker jeg må dele den med dere her også for den er så god. Og ikke minst utrolig enkel å lage. Jeg tåler litt bøffelmozzarella, men for de som ikke gjør det smaker den såklart utmerket godt uten osten også.

Vårsalat for 4:
-1 pakke rød ekebladsalat
-1 pakke ruccola
-1 kurv jordbær
-1 bøffelmozzarella
-200 g spekeskinke
-1 bunt grønn asparges
-2 avokado
-20 blader basilikum
-5 ss olivenolje
-1/2 sitron

Start med å tilberede aspargesen. Knekk av den nederste delen av stilken og skrell eventuelt bort litt av skallet nederst. Del aspargesen i tre og kok dem i 3-4 minutter på damprist. Legg dem over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Tørk dem på litt kjøkkenpapir.

Vask og tørk salaten og ha det over i en stor serveringsbolle. Skyll jordbærene godt, fjern stilken og del dem i fire. Del avokadoen i mindre biter. Kutt eller riv mozzarellaen i biter. Riv spekeskinken i passelige biter. Tilsett alle ingrediensene sammen med aspargesen.

Bland salaten godt sammen og lag en dressing av en klunk god olivenolje, finhakket basilikum og saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper på salaten. Jeg synes denne salaten er god med kun sitronolivenolje og basilikum, men det passer også bra med balsamico på eller en god sennepsvinaigrette.

Satser på å ha første del av Danmarksturen min klar senere i dag og trekke en vinner av Påskekonkurransen med Le Creuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.