Purepact

purepact
Etter forrige besøk på Balanzera skrev jeg at jeg skulle skrive litt om de nye Purepact-produktene mine. Nå har jeg testet dem en ukes tid og føler jeg har nok grunnlag til å uttale meg om dem. Men først litt om hvorfor jeg bruker akkurat disse produktene.

Jeg har nemlig en god stund følt på at mitt forbruk av skjønnhetsprodukter ikke er bærekraftig. Jeg er en av de som faller i tilbudsfella og handler mye på impuls. Overforbruk rett og slett. Siden jeg har veldig sensitiv hud og hodebunn er det mange produkter jeg ikke kan bruke likevel etter at jeg har kjøpt dem. Dessuten hadde jeg et lass av testprodukter som jeg får både i goodiebags og som prøver når jeg handler på nett. Så for et par måneder siden bestemte jeg meg for å bruke opp ALT det (som jeg tåler) før jeg kjøper noe nytt. Og før jeg kjøper noe nytt skal jeg rådføre meg med eksperter og gjøre research om produktene først. Mens jeg har brukt opp produkter har jeg ikke bare gjort miljøet en tjeneste, jeg har også oppdaget nye favoritter og ikke minst spart masse penger. Før dette lille prosjektet hadde jeg brukt samme balsam i flere år, men etter å ha brukt opp andre produkter fant jeg jeg raskt ut at den ikke var så bra som jeg trodde. De siste gangene jeg har vært på Balanzera har jeg testet litt forskjellige produkter fra Purepact for å finne ut hvilke som passer best til meg. På denne måten unngår jeg å gjøre bomkjøp, og jeg har fått lære mye om produktet på forhånd.

Siden jeg har såkalt tynt nordisk hår kom vi frem til at volumsjampoen og balsamen passet best for meg. Siden jeg også har veldig tørr hodebunn er det ikke alltid volumprodukter funker på meg, men disse fra Purepact tilfører også fuktighet og tørker ikke ut noe. Faktisk har jeg ikke hatt noen utbrudd i hodebunnen etter at jeg totalt la om til naturlige hårprodukter fra Balanzera, samt tatt oljekurer. Sjampoen heter orangemint, og to av mine absolutte favorittdufter/smaker er appelsin og mint. Flaks! Sjampoen skummer og føles helt som en «vanlig» sjampo, i motsetning til mange andre naturlige produkter jeg har prøvd. Dessuten trenger man veldig lite produkt for å få vasket hele håret, så den er ganske drøy. Volumbalsamen heter grapefruit og passer perfekt sammen med orangemint siden den også har litt spearmint i seg. Håret føles lett og veldig rent etter bruk. Trenger ikke vaske håret like ofte heller med disse. Sjampoen inneholder rose- og limeekstrakt og essensielle oljer fra sitronskall, appelsin, spearmint og peppermynte, mens balsamen inneholder ren soya- og hveteekstrakt og essensielle oljer fra grapefrukt, mandarin, sitron og spearmint. Alle Purepactproduktene er helt naturlige og inneholder ikke konserveringsmidler, parabener, kunstige fargestoffer eller parfyme, SLS, silikon, EDTA eller DEA. Produktene inneholder dessuten ingen animalske produkter og er selvfølgelig ikke testet på dyr. Emballasjen er laget av kun resirkulerte materialer.

Mine tips for et bevisst forbruk:
-Bruk opp det du har hjemme før du kjøper nytt.
-Hvis du har produkter du ikke kan bruke så gi dem bort eller bytt med venner.
-Be om prøver så du får testet produktet først.
-Gjør research før du handler.
-Snakk med en grønn frisør så du får et produkt som passer deg.
-Velg et naturlig og miljøvennlig merke.
-Støtt lokale bedrifter i steden for å handle på internett. Slik vil etterspørselen stige og produkter vil bli lettere tilgjengelig.

Takk til Balanzera som har gjort meg mer bevisst over mitt eget (over)forbruk og hjelp til å finne riktige produkter!

3 Kommentarer

  1. Pingback: Dusjfavoritter | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.