Rød quinoa og moreller

kyllingsalat2 Denne salaten er sommer for meg. Perfekt stekt kyllingbryst med en sunn quinoasalat og masse knasende grønn salat. Toppet med moreller for en ekstra spennende smak. Salaten er så smakfull i seg selv at den ikke trenger noen annen dressing enn en god olivenolje.

Oppskrift for to:
-2 kyllingbryst med skinn
-2 dl quinoa
-4 dl vann
-1/2 stk brokkoli
-1/2 stk blomkål
-1 pakke hjertesalat
-1 håndfull moreler
-4 ss sitronolivenolje

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Start med å tørke av kyllingbrystene. Varm så opp en stekepanne med litt olje. Krydre kyllingen med litt salt, pepper og gjerne litt tørket timian om du vil. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned til de er gylne. Legg dem så over i en ildfast form og stikk et digitalt steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Ta ut kyllingen på 67-68 grader og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer i kjøttet. Med denne metoden får du alltid perfekt kylling.

Quinoa er aller best om den får ligge i bløt med litt salt over natten. Gjør du dette går det også litt raskere å koke det. Skyll uansett frøene i kaldt vann før du har dem over i en gryte. Tilsett dobbelt så mye vann som frø og kok opp med lokk. Når det koker tar du av lokket og koker inn vannet. Dette tar ca 20 minutter. Rør om av og til.

Skyll og grovrasp en halv brokkoli og blomkål i en bolle. Ta med stilkene også. Når quinoaen er ferdigkokt blander du det sammen. Denne blandingen av kokt quinoa, rå brokkoli og blomkål passer til det aller meste.

Rens salaten og del morellene i to. Fjern steinene. Server salaten med quinoablandingen, kyllingbryst og moreller. Drypp litt god olivenolje over og smak eventuelt til med salt og pepper.

Oppskriften ble opprinnelig publisert på Godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.