Råkostsalat

Processed with VSCOcam with e6 presetNå som det er sommer og mange griller tenkte jeg å dele oppskriften på denne råkostsalaten som passer perfekt til grillmat. Den passer også godt til det meste annet eller bare helt alene. Denne lager du på under 10 minutter om du har en mandolin. Oppskriften gir tilbehør til minst 5 personer.

Råkostsalat
-2 spisskål (evt også litt rødkål for fiiin farge)
-5 gulrøtter
-2 granatepler
-1 bunt persille
-1 pakke fetaost
-1 røde chili
-1/2 sitron
-1 ss sennepsfrø
-2 ss olivenolje
-salt og pepper

Fjern de ytterste bladene på kålen og kutt tynne skiver på mandolinen. Hvis du ikke har mandolin får du kutte tynne skiver for hånd. Det er bra teknikktrening det. Jeg kuttet også gulrøttene på mandolin, men det går fint an å grovraspe dem på et rivjern i steden for om man heller vil det. Del granateplene i to og plukk ut kjernene. Smuldre fetaosten i salaten. Kutt chilien i tynne skiver, med eller uten frøene avhengig av hvor hot du liker det. Finhakk persillen og bland den sammen med olivenolje, sennepsfrø, sitonjuice, salt og pepper. Bland alt godt sammen og smak til med mer sitronjuice, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.