Glutenfri bærformkake

bærformkakeI dag har jeg delt oppskriften på denne glutenfrie formkaken med rips og solbær på Godt. Det er mitt beste tips for å holde på sommerfølelsen bittelitt lenger. Jorbær-, morell- og bringebærsesongen er over for lengst, men det er fremdeles gode rips og solbær å få tak i. Og ikke minst gode blåbær.

Denne oppskriften gir to formkaker på 1 liter.

GLUTENFRI BÆRFORMKAKE
-200 g smør (eller kokosfett for laktosefri variant)
-2 dl sukker (jeg brukte kokossukker)
-4 egg
-1 dl vann
-8 dl glutenfri melblanding (eller blanding av kokos- og mandelmel)
-2 ts bakepulver
-1 ts vanilje
-1 klype salt
-1 kurv rips
-1 kurv solbær (eller blåbær)

1. Start med å piske romtemperert smør/kokosfett og sukker hvitt. Visp så inn ett egg av gangen til du har en jevn krem. Bland at det tørre i en annen bolle og bland det inn i kremen litt av gangen. Rør inn vannet til slutt.

2. Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske. bærformkake4

3. Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott. bærformkake3

4. Kle to brødformer på ca 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke så brune. bærformkake2

5. La formkakene avkjøles før du skjærer i dem. De trenger litt tid på å sette seg ordentlig, så beregn minst et par timer hvile.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.