Kjøtt og rødvin

biffofrødvin3biffofrødvinbiffogrødvin4Har sagt det før, men jeg sier det igjen. Jeg bare elsker høst! Da passer det mye bedre å spise digg kjøtt og drikke rødvin. Som her for leden da Anne og jeg hadde en liten jentekveld og kjøpte noe kjøtt fra Strøm Larsen på hjørnet og åpnet noen flasker god vin.

Jeg gidder ikke å gjøre det så veldig komplisert når jeg først skal spise kjøtt. Kjøttet fikk litt salt og pepper på seg før vi pannestekte det kjapt på høy temperatur og lot det hvile leeenge. Som tilbehør stekte vi noen gode cherrytomater med olivenolje i ovnen og pannestekte noen grønne bønner, en sjalottløk og en finsnittet fennikel. Og så masse rørossmør på toppen. Så enkelt og greit kan det faktisk være.

Til maten drakk vi Habrard Crozes Hermitage 2011, en overraskende god økologisk Rhône på 100% shirazdruer. Men den trengte litt tid før man virkelig smakte den, så åpne den i god tid før den skal drikkes. Fargen er dyp lilla, men den smaker mye lettere «enn den ser ut». Jeg er ikke så veldig flink til å forklare viner enda, men den var virkelig god altså. Veldig mineralsk og lett, samtidig som den er fyldig. Den passet helt PERFEKT til kjøttet og tilbehøret, men skal også passe godt til lam og vilt som jo er sesongen vi går mot nå. Skal definitivt kjøpes igjen og nytes utover høsten. Koster 189,- Vinmonopolnr: 744601

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.