Tortilla

Sponsede produkter!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Endelig får man kjøpt ekte meksikanske produkter i Oslo! Jeg har drevet og kjøpt masa harina på nett for å lage egne maistortilla tidligere, men nå har faktisk Sunkost på Gunerius i Storgata tatt inn en rekke meksikanske varer. Både mel, flere typer tørket chili, krydder og såklart tortillapresser. Gunerius er ikke akkurat mitt favorittkjøpesenter, men siden det er så sentralt har jeg faktisk handlet mye på der på vei hjem fra sentrum.

Maistortilla er utrolig enkelt å lage med tortillapressen, selv om det såklart tar litt tid å steke dem opp. Har du tilfeldigvis en takke stående så bruk den! Ellers funker det jo fint å bruke to stekepanner samtidig for å få det unnagjort. Det eneste du trenger er maismelet masa harina, varmt vann og en litt salt. Deigen lages av en like mengder mel og glovarmt vann, samt en klype salt. Bare rør deigen sammen, og vent omtrent en halvtime til den har avkjølt seg. Trill runde baller på størrelse med et lite egg og press en og en tortilla flat i tortillapressen. Bruk plastikk på begge sidene så de ikke setter seg fast i pressen. Stekes i en tørr og varm panne til de har blitt litt gylne. Så enkelt er det! Er du i det ekstra tålmodig kan du jo steke opp en haug og fryse dem ned så har du fiks fedige maistortilla neste gang du skal lage taco. 3 dl mel ga 10-12 tortilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAForeløpig har jeg ikke fått laget taco, men jeg serverte maistortilla til sjokoladechilien min på jobb her for leden. Planen er å lage carnitas i crock pot-en snart.

PS. masa harina er glutenfritt!

7 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.