Naturlig deodorant – en guide

naturlig deodorant

Å finne den perfekte naturlige deodoranten uten aluminium og annet kjemisk snusk har vært en lang (og svett) prosess. Nå har jeg endelig funnet et par favoritter og brukt dem over lang tid, så jeg vet at de funker helt utmerket for meg. Da deodorantprosjektet falt på plass begynte jeg å bytte ut alt av konvensjonell sminke, så en liten oppdatering på den froten kommer også snart.

Fra venstre – Aesop deodorant er en spraydeodorant. Jeg skal ærlig innrømme at jeg kjøpte den kun fordi jeg elsker Aesop, og jeg hadde ikke så høye forventninger. Det er bare noe rart med spraydeo. Brukte den et par uker i sommer, men måtte bare gi opp. Den lukter ganske godt, men veldig sterkt. Deodoranteffekten virker kanskje et par timer, men det er ikke noe å rope hurra for. Passer sikkert fint på sommeren når man bader og sånn dagen lang siden man må påføre den flere ganger. Koster 250 kroner.

Herbal magic fra Home Health er en roll on. Denne kjøpte jeg etter flere anbefalinger fra venner og gode anmeldelser på iHerb, men for meg funker den ikke overhodet. Den lukter ganske sterkt av jasmin, og lukten forsvinner ikke utover dagen. Jeg følte meg kvalmende svett av å bruke denne, og jeg svetter nesten ikke en gang. Det eneste positive er at den bare koster 40 kroner. Finnes også som uparfyrmert og urtevariant.

Soapwalla deodorant cream er en tykk deodorantkrem. Denne har nærmest fått kultstatus, så forventningene til denne var ganske høye. Det er litt uvant å smøre på seg en tjukk krem under armene, men effekten er helt fantastisk. Forventningene mine ble absolutt innfridd, men jeg ble aldri vant til konsistensen. Den lukter svakt av urter, sitrus og peppermynte og huden under armene har aldri vært så fin som da jeg brukte denne. Det er absolutt en fantastisk deodorant om man vender seg til en litt annerledes påføring. Skal definitivt gi deodorantkrem en sjanse til. Koster 149 kroner.

Aloe Vera krystalldeo fra Urtekram er en krystallklar roll on som tørker ekstremt langsomt. Og når den tørker helt blir man helt stiv under armene. Effekten er ok, men den er for plagsom å bruke til at jeg kan anbefale den. Lukter mildt av sitrus. Et stort pluss er at man får kjøpt den på helsekost og store matbutikker for en billig penge. Den koster mellom 50-100 kroner litt avhengig av hvor man kjøper den.

Herbal deodorant fra Mádara er en klar roll on, og min siste oppdagelse på deofronten. Jeg kjøpte den etter å ha lest mange gode anmeldelser av den hvor folk skrev at den føltes akkurat som en konvensjonell deodorant. Og det gjør den. Den har en svak lukt av salvie. Den tørker relativt raskt og virker gjennom hele dagen. Dette er min absolutte favoritt siden den både er effektiv og praktisk å påføre. Så nå bytter jeg litt på denne og deodorantkremen fra Soapwalla. Mádara har stort salg akkurat nå så deoranten koster ca 60 kroner.

Deodorantkremen fra Soapwalla har jeg fått teste etter et samarbeid med nettbutikken pureskin. De andre har jeg kjøpt selv.

5 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.