Glutenfri juleformkake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ukas Godt-oppskrift fra meg er denne supersaftige juleformkaken, som er som en stor og myk pepperkake. Den er selvfølgelig glutenfri, og veldig enkel å gjøre laktosefri. Jeg brukte en glutenfri lys melblanding denne gangen, men den kan fint bakes med rismel for å få samme luftige resultat. Jeg brukte mandelmelk og laktosefritt smør. I steden for vanlig hvitt sukker brukte jeg kokossukker, og laget kokossukkermelis til glasuren ved å kjøre det i en blender.

GLUTENFRI JULEFORMKAKE
-400 g glutenfritt mel
-400 g sukker
-3 ts bakepulver
-3 dl melk
-50 g smør
-2 stk egg
-1 appelsin
-3 ts kanel
-3 ts ingefær
-1 ts nellik
-1 ts kardemomme

Glasur:
-200 g mykt smør
-500 g melis
-2 ts vanilje
-2 ss melk

1. Bland alt det tørre i en bakebolle.

2. Smelt smøret og bland inn melken så den blir lunken. Blandingen må ikke bli for varm. Visp inn eggene. Hell blandingen forsiktig over i det tørre litt etter litt.

3. Rasp skallet av appelsinen og klem ut saften oppi deigen helt til slutt. Bruk aller helst en økologisk appelsin siden disse ikke inneholder sprøytemidler eller voks på skallet.

4. Hell deigen over i en brødform på 2,5 liter eller en liten langpanne. Stekes på 180 grader i 45-50 minutter. Vær oppmerksom på at lavere kaker i lanpanne har noe kortere steketid. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en spiss kniv i den. Kaken er ferdig når deigen ikke henger igjen på kniven.

5. Avkjøl kaken på rist mens du lager glasuren. Ha romtemperert smør, melis og vanilje i bakebollen. Visp sammen til glasuren blir hvit og porøs. Da kan du ha i melken. Bland det godt sammen til glasuren blir luftig og fast. La kaken akjøles helt før du har på glasuren.

Se flere bilder av fremgangsmåten på Godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.