Jobben min

Screenshot 2014-11-27 06.57.09

Mine oppskrifter på www.godt.no

Det er så mange som spør meg hva jeg egentlig jobber med for tiden, og jeg skjønner jo at det er vanskelig å sette seg inn i hvordan min arbeidsdag ser ut. Jeg har så mange prosjekter på gang samtidig. Alle dagene mine er igrunnen helt forskjellige, og dette året har jeg jobbet med utrolig mye forskjellig.

Det som er fast, som jeg ofte kaller «jobben min» er cateringdelen. I fjor startet jeg mitt eget cateringfirma – Chikus catering. Det siste halvåret har jeg hatt én fast kunde som jeg lager lunsj til hver dag. Her har jeg et arbeidskjøkken hvor jeg tester oppskrifter, baker og lager andre cateringoppdrag. Siden jeg har en fast lunsjkunde har jeg ikke så mange småoppdrag lenger, noe som er både positivt og negativt. Det er såklart fantastisk med stabilitet og forutsigbarhet, men noen ganger må jeg da si nei til andre spennende oppdrag på grunn av kapasitet. Heldigvis har jeg noen flinke assistenter som kan hjelpe til hvis det trengs. Det er heller ikke like lett å dra på eventer eller ta andre oppdrag som går over flere dager lenger siden jeg nå har en fast cateringkunde. Heldigvis veier fordelene tyngst.

En annen fast jobb jeg har er å lage oppskrifter for Godt, norges desidert største (og beste!) matside. Hver tirsdag publiserer jeg en ny oppskrift, som regel er det oppskrifter uten gluten og laktose. Nå har jeg nettopp signert kontrakt for hele 2015, så da blir det hvertfall 52 nye Godt-oppskrifter. Du finner en oversikt over alle mine oppskrifter og saker på Godt her!

Selv om blogging er en fast jobb har jeg ikke tjent en krone på bloggingen frem til nå. Men om bare få dager flyttes bloggen min fra Grayzine til United bloggers, en ny bloggplatform med nesten 80 bloggere i forskjellige kategorier. Her får bloggen min en egen agent som tar seg av kommersielle henvendelser, og som skal selge annonser som passer til bloggen min. På denne måten kan jeg fortsette å blogge som før, men tjene et par kroner på det via annonser og kampanjer. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av et enda større bloggkollektiv, selv om det såklart er trist å forlate Grayzine. United bloggers er allerede live, men alle bloggene har ikke blitt overført enda. Holder dere oppdatert på når min blogg flyttes over.

Noen goder har jeg hatt som matblogger, og jeg er så heldig at en del av jobben min er å reise rundt og spise god mat. Jeg har en forkjærlighet til Danmark, og har vært der et par ganger i år (og skal dit enda en gang før året er over). Se alle reiseinnleggene mine her.

Dette året har jeg også skrevet min første bok, så nå kan jeg vel kalle meg forfatter også. Sykt stas! Boken min «kjernesunt» kommer ut på Gyldendal våren 2015. Fremtiden vil vise om det blir flere bøker etterhvert.

Utenom catering, oppskriftsskriving, reising, matblogging og bokskriving går resten av dagen med til research, møter, handling og planlegging. Hver dag, hele uka, hele året. Så det er det jeg jobber med, for de som lurte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.