Har du noen gang prøvd varm avokado? Det fungerer overraskende bra! Sammen med egg og sprøstekt spekeskinke blir det en næringsrik start på dagen. En liten vri på de klassiske frokosteggene.
AVOKADOEGG
4 Porsjoner, 30 min
Ingredienser:
-2 store avokado
-4 små egg
-8 skiver spekeskinke eller bacon
-1 bunt vårløk
-salt og pepper etter ønske
1. Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.
2. Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
3. Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
4. Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av sprøstekt spekeskinke!