Grønnsakslapskaus med quinoa

Nå på nyåret er det deilig med noen litt lettere og sunnere retter. Det betyr ikke at man ikke skal kose seg, så dette er en skikkelig kosegryte proppet full av sunne grønnsaker og smaker. I denne oppskriften kan alle grønnsaker brukes. Bruk gjerne opp slappe restegrønnsaker du har liggende.

Grønnsakslapskaus med quinoa
Tid: 1 time
Porsjoner 6

Ingredienser:
-2 purreløk
-1 gul løk
-4 hvitløksfedd
-1 stor søtpotet
-4 gulrøtter
-2 squash
-1 fennikel
-1 rød chili
-1 brokkoli
-200 g quinoa
-1 boks hermetiske tomater
-1-2 liter grønnsakskraft
-1 ts oregano
-1/2 ts chiliflak eller kajennepepper
-1 ts rosmarin
-1/2 ts spisskummen
-1/2 ts salt
-1/2 ts pepper
-2 ss olje til steking
-1 kvast persille

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1: Start med å finhakke løk, hvitløk og chili. Kutt purreløken i ringer. Surr dette mykt og blankt i olje i en stor gryte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2: Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot i terninger først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash og fennikel i terninger og brokkoli delt opp i små buketter. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3: Når gryten har kokt opp skrur du ned temperaturen så den kun står og putrer. Tilsett quinoa og rør godt rundt. Gryten er klar om 30 minutter, eller når grønnsakene er møre og vannet har kokt litt inn. Smak til med salt og pepper, avhengig av hvor krydret grønnsakskraften er.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4: Server grønnsakslapskausen med finhakket persille på toppen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skyll quinoaen godt før du har det i gryta, eller aller helst bløtlegg over natten. Andre ting som er godt å ha i gryten er kikerter, hvite bønner, linser, grønnkål, paprika og aubergin. Bruk det du liker best!

Opprinnelig postet på Godt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.