Københavntips: Höst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nå er det akkurat to uker siden vi kom hjem fra København. Vi var en hel gjeng som feirer nyttår sammen. Maja har vært flink og allerede blogget masse om det. Nå har jeg endelig fått somlet meg til å gå gjennom hundrevis av matbilder så jeg kan dele noen tips med dere.

Den første kvelden dro typen og jeg på en restaurant jeg har hørt mye fint om, men aldri rukket innom tidligere. Höst er en av Cofocos restauranter. De har i fellesskap med Menu og Norm arkitekter laget en utrolig fin restaurant, og de har allerede vunnet flere internasjonale designpriser. Det skjønner jeg godt. Stilen, både design- og matmessig kan vel best beskrives som ny-nordisk. Maten er sesong- og råvarebasert. De har en fast trerettersmeny samt et par retter på ala carte. Vi var ikke så sultne, så vi gikk for bare forrett og hovedrett fra ala carte. Det vi ikke ante på forhånd var at man får utrolig mange smaksprøver og mellomretter, så det endte vel opp med sju retter til sammen og vi ble stappmette!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Første smaksprøve var kamskjell. Så godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Forretten til Ole Magnus. Laks, rødbeter og dill. Ble så glad for å se at de brukte mye rå og «spiraliserte» grønnsaker (generelt i København). Min forrett var helt vill, men fikk ikke et eneste bra bilde av den. Det var hvertfall en halv hummer som ble presentert med en brennende einebærbusk. Det luktet skikkelig intenst bål og ga en veldig god røyksmak til retten. Hummeren ble servert med en blanding av gulrot og havtorn, og det er den beste forretten jeg har spist i hele mitt liv tror jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Enda en smaksprøve. En tartar med tang. Ble helt overveldet over store og gode smaksprøver man fikk underveis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hovedretten vi gikk for var en biff med grillet salat og vesterhavsost. Mmmmmmmmm!!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Underveis i middagen innså vi at vi hadde halvtårs forlovelsesdag. Skål!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Anbefaler å ta turen innom Höst neste gang man er i København. Her får man fantastisk mat i ujålete, men veldig fine lokaler. Servicen var upåklagelig. Be om å sitte i rommet med trærne i, der så det ekstra koselig ut.

Alt serviset kan kjøpes her.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.