Fine hoteller i Portugal

I går kom hjem hjem fra en fantastisk vinreise i Portugal, og dro direkte til Hemsedal med ca 20 graders temperaturforskjell. Jeg har lært så mye om vin, men trenger litt tid på å bearbeide alle inntrykk. Begynner med et lite blogginnlegg om to av de FANTASTISKE hotellene vi bodde på. For ordens skyld, turen er sponset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den første kvelden kjørte vi fra Porto til Guimaraes i mørket og så ikke hvor storslagent hotellet og utsikten var før vi våknet opp neste morgen. To av hotellene vi bodde på tilhører hotellkjeden Pousadas de Portugal, som kjøper opp historiske og verneverdige bygninger og lager luksushoteller. Skal du til Portugal anbefaler jeg virkelig å velge et av disse, for de var virkelig vanvittig flotte. For meg er bosted på reise ekstremt viktig og det løfter liksom hele opplevelsen.

Pousada de Santa Marinha i Guimaraes var opprinnelig et 1100-talls munkekloster – Monastery dos Agostinhos. Selve byen Guimaraes er verdt et besøk. Den er klassifisert som historisk kulturby av UNESCO, og regnes som Portugals «fødeby».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUtsikten over byen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nye dritdigge adidas gazelle, utsolgt ca overalt men kan kjøpes på nett her! (Ad link)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og så var det hagen da! Hvis det er noen tvil så ELSKER jeg grønne planter, hager og blomster. Så jeg sto opp tidlig og tok meg en times tur i hotellhagen, uten å rekke rundt hele en gang. Den er gigantisk! De har laget en liten foss, labyrint og hadde massevis av frukttrær. Telte minst fem gartnere som var ute og stelte med hagen. Drømmehotell altså! På sommeren er bassenget åpent, og da er det en egen liten restaurant og bar åpen ute i hagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Neste natt tilbragte vi på Pousada de Santa Luzia i byen Viana do Castelo. Glemte helt å ta bilder av selve rommet, men det var veldig fint med håndmalt blomstertapet og marmorbad. Sjekk den utsikten over Lima-elven og atlanterhavet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det var en ganske fin frokostsal også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mimosa til frokost? Ja takk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det var alt jeg rakk å ta bilde av før vi hastet videre til en vingård. Konklusjonen er; Portugal er full av flotte hoteller! Og å koste på et luksushotell i Portugal koster ikke det samme som å bo på luksushotell i Norge. Rommene på disse to hotellene koster mellom 100-200 euro per natt for to, og det er slettes ikke verst. Anbefaler å bo to netter så man virkelig får utforsket hotellene og områdene rundt.

Det kommer flere tips og litt om vin og mat snart! Legg til «juliesmatblogg» på instagram hvor jeg har lagt ut mange bilder underveis på turen.

Alle bildene er tatt med mitt fantastiske lille Olympus om-d e-m10 (Ad link).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.