Raw cashewkuler med aprikos og tranebær

Sponset produkt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas godt-oppskrift fra meg! Disse raw cashewkulene med aprikos og tranebær er et perfekt lite energitilskudd i farta eller på tur. Kulene smaker overraskende søtt og godt, og krever minimalt med arbeid. Det går fint an å lage kulene uten kokosolje, men oljen gjør dem både sunnere og at de holder formen bedre i kjøleskap siden kokosoljen stivner.

Oppskriften gir ca. 15 små kuler.

Ingredienser:
-100 g cashewnøtter
-100 g tørket aprikos
-100 g tørket tranebær
-1 ts kokosolje
-1/2 ts vaniljepulver
-1 klype salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:
Start med å bløtlegge cashewnøttene og den tørkede frukten hver for seg i lunket vann i minst 20-30 minutter. La det gjerne ligge i bløt natten over, og spesielt nøttene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sil bort vannet fra nøttene og kjør dem i en liten foodprocessor eller blender. Jeg liker godt at det er små biter, og ikke helt finmalt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sil bort vannet fra frukten og ha det over i blenderen. Tilsett kokosolje, vaniljepulver (obs, rent vaniljepulver, ikke vaniljesukker!) og salt. Kjør sammen til alt er godt blandet og finhakket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Form små frukt- og nøttekuler mellom hendene og oppbevar dem i kaldt. Det går også an å lage små barer ved å presse massen ned i en form og avkjøle den. Del dem opp i små ruter når det er helt avkjølt.

Jeg bruker en veldig praktisk liten hakker jeg fikk fra Philips for en stund siden. Hakkeren er en del av tilbehøret til 800w-stavmikseren i Avance-kolleksjonen (link her!). I tillegg til selve stavmikseren som har titanblader følger det med to hakkebokser, en liten og en stor, et målebeger og en visp man kan sette på. Jeg har en Bamix-stavmikser fra før av, så det er disse hakkeboksene jeg bruker aller mest. Den lille er superpraktisk når man har halvslappe urter igjen på benken for eksempel. Da slenger jeg dem oppi sammen med litt olje, parmesan og pinjekjerner for en liten porsjon pesto. Selve stavmikseren gjør også jobben, det tar bare litt lenger tid enn med Bamixen som er kjent for å være den beste stavmikseren i verden.  Stavmikseren fra Philips er et rimelig alternativ hvor man får mye maskin for pengene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se alle mine oppskrifter på godt.no her!

12 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.