Diptyque philosykos

For to uker siden fant jeg meg selv i en parfyme. Vet det høres helt teit ut, men det er så gøy når noe bare klaffer helt. Jeg var en tur innom Heaven Scent for å kjøpe noe helt annet enn en parfyme, men så bare ble det oss. Jeg har faktisk hatt akkurat denne parfymen før for mange år siden, men da arvet fra en venn da den var nesten tom så jeg skjønte egentlig ikke hvor fantastisk den var da. Philosykos fra Diptyque ble laget i 1996 av Olivia Giacobetti og er en hyllest til fikenlundene i Hellas. Den lukter skikkelig fiken, både grønne blader og søt frukt, men også litt jord- og treaktig. Så den er på en måte tung og søt, men ikke overveldende. Nå går jeg rundt og lukter på håndleddene mine hele tiden og drømmer om å reise til Hellas og spise fiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpte denne i solid form. Mest fordi jeg elsker den lille, tunge boksen den kommer i da. Men også fordi da er den mer konsentrert, og inneholder ikke alkohol. Konsistensen er som en fet balm, og man smører bare litt rett på håndleddene og halsen. Jeg pleier å reagere på parfyme, men denne konsistensen går helt fint. Den finnes også som oljebasert roll on, og som vanlig parfyme og eau de toilet. Det som er så merkelig er at disse fire variantene lukter så utrolig forskjellig. Jeg kjente den nesten ikke igjen da jeg luktet på parfymen, for da har den mye mer trepreg. Oljen lukter «tyngre» enn den i solid form. Den som er mest philosykos for meg er eau de toilet, så den står øverst på ønskelisten når den jeg har nå går tom.

Jeg kjøpte som sagt min på Heaven Scent, og såvidt jeg vet er de eneforhandlere av Diptyque i Norge. Dette er for ordens skyld ikke et sponset produkt eller et reklameinnlegg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elsker denne lille boksen! Perfekt å ha i veska og når man reiser. Men det finnes også en egen reiseutgave.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.