For en liten stund siden ble jeg intervjuet av Mariell, som blant annet skriver bloggen Hjartesmil, om økologi og sånn for økologisida til matmerk. Ta en titt, for her er det samlet mye bra stoff!
Under er en liten del av intervjuet.
Julies oppskrifter er vennlege både for miljøet og dei med matintoleransar. Me tok fem kjappe med ho som bryr seg om at hønene har det bra, listar opp søtpotet som ein av sine favorittar å kjøpa økologisk og daglig jobbar med å få fleire av oss til å eta bedre for oss sjølve og for miljøet.
Kvar kom interessa di for økologi frå, og når kom den til?
-Jeg har nok arvet interessen fra mamma som alltid har kjøpt økologiske produkter når det har latt seg gjøre. Det var ikke noen fanatisk økologioppvekst, men nok til at det var et naturlig valg for meg da jeg begynte å handle mine egne råvarer.
Kva produkt tykkjer du det er viktig å kjøpa økologisk?
-Så mye man kan, men absolutt egg! Da har hønene det så mye bedre. Jeg kjøper helst all frukt og grønnsaker økologisk, men synes det er spesielt viktig med verstingene på “Dirty Dozen”-listen som grønnkål, epler, druer, spinat, agurk, tomat og poteter.
Les resten av intervjuet her!