Sniktitt fra boken: quinoasalat med brokkoli, pære, fennikel og reddik

Job_3138quinoasalat med brokkoli paere fennikel
Foto: Studio Dreyer Hensley

På tide med en liten sniktitt fra boken før den kommer for salg i neste uke. Dette er en av mine favorittsalater. Kombinasjonen av knasende sprø grønnsaker, søt pære, luftig quinoa og pepperaktig ruccola får meg virkelig i vårstemning.

Quinoasalat med brokkoli, pære, fennikel og reddik
4 porsjoner

Ingredienser:
-1 brokkoli
-litt extra virgin olivenolje
-1 stor fennikel
-2 grønne pærer
-10 reddiker
-1 pakke ruccola
-2 dl ferdigkokt quinoa (fremgangmåte lenger ned)

Urteolje:
-1 dl finhakkede urter (for eksempel basilikum, persille, koriander, mynte, timian, salvie eller estragon) alene eller i kombinasjon
-1 dl extra virgin olivenolje
-1/2 sitron
-En klype salt

Finhakk urter etter ønske. Min favorittkombo er mynte og koriander. Bland inn olivenolje. Ha i en skvis sitronsaft og smak til med salt.

Perfekt quinoa:
-1 dl quinoa (hvit, rød eller sort)
-2 ss olje eller ghee
-1 1/2 dl vann

Denne fremgangsmåten gir perfekt og luftig quinoa med separate frø! Skyll og bløtlegg quinoaen så den blir lettere fordøyelig og får mindre bitter smak. Det går fint an å hoppe over dette steget. Varm opp olje eller ghee i en gryte eller panne med lokk og tilsett quinoaen. Er den den våt, trenger den litt lengre tid enn tørr quinoa. Rør rundt så det ikke svir seg. Når frøene begynner å poppe, heller du på vannet. Skru ned varmen til lav eller medium. Sett på lokk og la alt vannet koke inn. Rør rundt av og til. Quinoaen er ferdig når alt vannet har kokt inn og de små «halene» er blitt synlige. Bruk en gaffel og rør rundt i quinoaen så blir den ekstra luftig.

Kokt quinoa holder seg 4-5 dager i kjøleskap.

Start med å lage quinoa og urteoljen før du lager salaten. Jeg prøver å alltid ha ferdig quinoa i kjøleskapet så er det raskt og enkelt å lage en god og næringsrik salat. Urteoljen blir best av å stå og sette seg litt.

Lag salaten ved å dele brokkolien i buketter og kna den med litt olivenolje. Kutt fennikel, pærer og reddiker i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Bland sammen med kald quinoa og ruccolasalat. Server med urteolje.

Job_3328lavendel

unnamed-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.