Grønne tunfiskekaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grønne tunfiskekaker? Jepp! Disse fiskekakene er noe helt annet enn ferske hvite fiskekaker, men de er likevel supergode og fulle av protein og grønnsaker. Skikkelig enkel og billig hverdagsmat. Jeg server mine med sitronmajones og en grønn salat.

Oppskriften er også publisert på godt.no!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:
Gir ca. 10 kaker – 30 minutter
-2 bokser god tunfisk
-2 egg
-1 eggehvite
-2 ss kokosmel
-½ brokkoli
-1 håndfull spinat
-50 g parmesan
-½ ts salt og pepper

Sitronmajones:
-1 eggeplomme
-1 ss dijonsennep
-1 ts eddik
-2 dl olje
-2 ss sitronsaft
-en klype halvsalt og nykvernet pepper
-½ ts chilipulver

1: Disse fiskekakene lages enklest i en foodprocessor. Har du ikke det kan ingrediensene gjerne raspes på et rivjern, og hakkes i småbiter.

2: Del brokkolien i mindre buketter og kjør dem i en foodprocessor. Tilsett spinat og to egg pluss en eggehvite. Spar på plommen! Kjøp økologiske egg, værsåsnill. Kjør alt til en jevn masse. Tilsett så mel, krydder og revet ost.

3: Sil av oljen fra tunfisken. Bruker du tunfisk i vann kan du i tillegg tilsette 1 ts god olivenolje. Pass på å kjøpe sertifisert tunfisk på boks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4: Bland tunfisken sammen med resten i foodprocessoren. Den trenger ikke å kjøres med knivbladene med mindre det er veldig store biter.

5: Varm litt olje i en stor stekepanne. Jeg brukte smaksnøytral kokosolje til å steke disse i. Form små kuler mellom to skjeer og ha dem i varm panne. Form kakene i pannen og klem dem flate. Stekes på middels varme i 2-3 minutter før de snus. Bruk en stor, flat stekepade til å snu kakene med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


6: Pisk majones ved å ha eggeplommen, sennep og eddik i en bolle. Bruk en ballongvisp og pisk til det såvidt skummer. Tilsett litt olje av gangen og pisk oljen godt inn hele tiden. Når all oljen er pisket inn og majonesen har ønsket konsistens tilsetter du sitronsaft, salt, pepper og chilipulver. Jeg bruker macademianøttolje til denne majonesen. Det er ganske dyrt, men bedre for helsa!

7: Server nystekte tunfiskekaker med håndpisket sitronmajones og gjerne en grønn salat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det superfine porselenet er fra Sara Skotte.

unnamed-5

14 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.