Asparges og mozzarella

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEndelig aspargessesong! Jeg passer på å bruke asparges ofte i løpet av den korte sesongen. Ofte blir den kokt eller dampet som tilbehør til mat, men aller best er den kanskje rå i en frisk vårsalat. Her får aspargesen følge av andre sprø og knasende grønnsaker, fersk mozzarella og friske urter.

Nå på våren er det massevis av spiselige urter, blomster og vekster rundt oss. Jeg har brukt både ryllik og korsknapp i denne salaten i tillegg til oregano fra butikken. Vær sikker på at ting du plukker er spiselig før du bruker det i matlaging. Jeg får spiselige blomster og urter fra min gode venninne Kristin.

Publisert på Godt.no!

Salat med asparges og mozzarella:
4 porsjoner
-200 g babysalat
-1 bunt asparges
-1liten fennikel
-10 reddik
-1 mozzarella
-1 pakke sukkererter
-1 håndfull oregano
-1/2 dl god olivenolje
-1/2 sitron
-2 ts hvitvinseddik
-1 ts havsalt
-1 ts nykvernet pepper

1: Skyll aspargesen i kaldt vann og knekk av den nederste delen. Legg aspargesen på en fjøl og skjær tynne snitt av den med en grønnsaksskreller eller mandolin.

2: Skjær fennikel i tynne skiver, reddik i båter og sukkererter i to.

3: Bland salatbladene med alle grønnsakene. Smuldre mozzarellaen over salaten. Lag en enkel sitrondressing ved å røre sammen olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper. Vend inn dressingen og server salaten enten alene, som tilbehør til grillmat eller med ferskt brød til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.