Denne uken har jeg laget to friske potetsalater for Godt.no, en grønn og en rød. Den røde potetsalaten passer utrolig god sammen med svinekjøtt. Bytter du ut dill med fersk mynte er det perfekt sammen med lam. Den er også god som den er, så jeg spiser den ofte med et kokt egg på toppen. Se oppskriften på grønn potetsalat også.
Rød potetsalat:
Tilbehør til 4
-200 g småpoteter
-2 små rødbeter
-50 g fetaost
-1 bunt fersk dill
-1/2 sitron
-1/2 dl olivenolje
-litt salt og pepper
Start med å koke rødbetene i lettsaltet vann. Koketiden avhenger av hvor store rødbetene er. Sjekk underveis. Jeg kokte to rødbeter på størrelse med en tennisball og det tok omtrent 30 minutter.
Dampkok potetene i 10-15 minutter, eller kok dem sammen med rødbetene så blir potetene svakt rosa.
Skrell rødbetene og del dem i terninger. Bland sammen potetene og rødbetene, og smuldre fetaosten over. Hakk opp dill og vend inn sammen med olivenolje, sitronsaft og litt salt og pepper. Topp potetsalaten med mer dill.