Foto: Anne Valeur, privat og Maja Hattvang
I forrige uke gjorde jeg en stor cateringjobb for Cathrine Hammel. Tema var sommerfest og den nye limited edition-kolleksjonen meadows som har blomstermønster. Det har tatt mye tid å planlegge og finne de riktige råvarene, men det resulterte også i en avslappet og vellykket fest. 70-80% av råvarene var økologiske og mesteparten norsk. Noe må jo importeres siden sesongen har startet så sent. All maten vi serverte var vegetarisk. Synes det er så stas at folk setter pris på grønn mat. Marie fra Plukk blomster var også med på festen og hadde blomsterbindingsworkshop. Så fint altså. Skulle ønske jeg var gjest på denne festen. Men her kommer hvertfall et bildedryss fra forberedelsene og maten vi serverte.
Mitt fantastiske Chikus catering-crew! Martin, Christina og Ida, som nettopp har begynt å blogge.
Grønn salat med spiselige blomster, erteskudd, kjørvel, dill, ramsløksalt og sprø bokhvete.
Økologisk surdeigsbrød fra Handwerk og såklart økologisk smør fra Rørosmeieriet.
Squashpasta med ramsløkpesto, ramsløkblomster og forglemmegei plukket av Kristin. Alle rettene ble servert i keramikk fra EvaMia. Se opp for en EvaMia-giveaway i nær fremtid!
Vi serverte grillede grønnsaker og en grillet dessert. Både rabarbra og fersken blir utrolig godt på grillen. Vi serverte det med jordbær, bjørnebær og fioler.
Maja var på festen.
For en utrolig morsom jobb å gjøre. Alt klaffet så bra. Den første dagen med ordentlig sol, fantastiske mennesker og blomster og god stemning.
Grønn meny:
-Squashpasta med ramsløkpesto, parmesan, pinjekjerner og spiselige blomster
-Asiatisk rødkålsalat med sesamdressing
-Grillet squash, asparges, minifennikel og vårløk med fetaost, rista hasselnøtter og dillolje
-Bresserte gulrøtter med ramsløk
-Grønn salat med erteskudd, kjørvel, dill, spiselige blomster og sprø bokhvete
-Surdeigsbrød fra Handwerk og smør fra Rørosmeieriet
-Hummus, klassisk variant og med rødbet
-Ramsløkpesto
-Sitronmayo
-Grillet fruktsalat med fioler
-Makroner med kandiserte fioler
-Rabarbralimonade med rogneblomster
-Vann med agurk og dill
Mye av maten vi laget er hentet fra den nye kokeboken min som snaaart kommer ut. Les mer om boken min her.
8 Kommentarer