Bryllupscatering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I går gjorde jeg min aller første bryllupscatering. Jeg har konsekvent sagt nei til alle bryllupsjobber de siste årene fordi det skremmer meg å lage mat på noens viktigste dag. Dessuten gjør jeg ikke SÅ mye middagscatering, og det er vilt mye planlegging og logistikk for å få det til å gå rundt. Men da en bloggleser kontaket meg og ville ha gluten- og melkefri lunsjmat til bryllupet sitt kunne jeg ikke annet enn å si ja. Det er jo min spesialitet. Jeg tok med meg kjøkkenassistenten min Ida på jobben og det kunne ikke gått bedre. På bildet er noen av sesongens siste ramsløkblader som ble til ramsløkaioli. Plukket av min grønt-leverandør Kristin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På fredag preppet vi alt som kunne preppes på forhånd. Vi trillet kjøttboller, kokte tomatsaus, laget pestoer, ramsløkaioli og tilbehør. Dette er ikke bare noe man burde gjøre før store cateringjobber, men et godt tips også når man skal ha middagsselskap og vil bruke minst mulig tid på kjøkkenet og heller henge med gjestene sine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Bryllupet var på Saxegaarden i middelalderparken. En perle av et utleielokale! Stort kjøkken med god industristekeovn og vaskemaskin, og fine lyse rom. Brudeparet hadde pyntet så fint med markblomster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg lånte fine kermaikkskåler og fat fra EvaMia som driver direkte og etisk handel med håndarbeidere i Palestina og Uganda. Ta en titt på de fine produktene deres på nett eller i butikken deres på Vulkan. Helt perfekt til tapas spør du meg. Jeg har noen skålet og fat hjemme, og det som er så fint er at de tåler å varmes opp i stekeovn. Både fine og anvendelige. Brukte dem på Cathrine Hammel sin sommerfest også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lang tapasbuffet med en blanding av klassiske spanske tapasretter og gode norske råvarer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Økokjøttboller i tomatsaus, norsk spekeskinke, småpoteter med rosmarin, tomatsalsa av de beste norske tomatene, grønn pesto (uten ost), ramsløkaioli og kikertsalat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stekt chorizo, bakt squash og paprika, kyllingvinger, grønne bønner med hvitløk og sitron og tomatpesto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
For å bestille Chikus catering kan du ta en titt her, eller sende en forespørsel til julieilona@gmail.com!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.