Grillet fruktsalat

fruktsalat1

Foto: Anne Valeur

Sommerens beste dessert har for meg alltid vært frukt og bær. Denne grillede fruktsalaten laget jeg på et event tidligere i sommer, på sommerfesten til Cathrine Hammel. Man kan grille det meste av frukt, men det beste er å grille ganske fast frukt. Her har jeg brukt rabarbra (som strengt tatt er en grønnsak) og fersken sammen med bær og fioler fra Melgården. Rabarbrasesongen er kanskje over, men jeg ser stadig noen stilker i hagene til folk og på butikken. Bruk din favorittfrukt!

fruktsalat3

Grillet fruktsalat:
4 porsjoner
-2 stilker rabarbra
-4 fersken
-1 kurv jordbær
-1 kurv bjørnebær
-1-2 ts sukker
-1/s ts vaniljepulver
-Noen fioler eller andre spiselige blomster

1. Vask og del rabarbrastilkene i 10 cm-biter. Del fersken i to.

2. Fyr opp en grill. Jeg er ikke noen grillekspert, så på dette eventet hadde jeg med grillekspert Martin Skar. Vi hadde leid en fin grill fra La Griglia Mobile. Skulle tross alt grille dessert til 80 gjester. Uansett, grill rabarbraen i ca. 5 minutter. Snu en gang. Følg litt med. Ikke la den bli for mye grillet, da blir det bare mos. Ta den av grillen og strø over litt sukker og vaniljepulver. Ikke gjør dette på grillen!

3. Grill fersken med snittflaten ned i et par minutter til den har fått fine grillmerker. Den kan godt snus og grilles litt på andre siden også. Del rabarbraen og ferskenen i mindre biter.

4. Bland sammen grillet frukt med ferske bær og litt spiselige blomster. Jeg serverte denne desserten sammen med Nyr, en syrlig ferskost, men det er godt helt alene også. En perfekt sommerdessert!

fruktsalat2

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.