Sjokoladekake med sommerbær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne kaken slang jeg sammen og tok med som dessert i et middagsselskap her for leden, og siden det har så mange spurt meg etter oppskriften. Den kan jeg ikke ta æren for selv, det er nemlig Mette Helbæk som driver takhagerestauranten Stedsans på ØsterGRO sin populære oppskrift. Hun kaller den verdens beste sjokoladekake, og det kan jeg si meg enig i. Den er drøyt mektig, fondantaktig og myk. Dessuten er oppskriften utrolig enkel. Det er bare viktig at sjokoladen du bruker er mørk og av god kvalitet. Ikke bruk kokesjokolade fra butikken liksom. Jeg hadde i tillegg litt kirsebærpuré og salt i. Ikke et must, men kirsebær og sjokolade er jo så godt sammen.

Sjokoladekake med sommerbær:
-200 g sjokolade
-200 g smør
-200 g sukker (kokosblomstsukker fungerte utmerket!)
-6 egg
-1 klype salt
-eventuelt 3 ss kirsebærpuré
-bær og spiselige blomster til topping

Fremgangsmåten er superenkel. Bare smelt smør, sukker og sjokolade sakte sammen i vannbad. Visp i mellomtiden sammen eggene i en bolle. Tilsett salt og eventuelt kirsebærpuré. Når sjokoladeblandingen er smeltet visper du det godt sammen og heller det over i eggene. Visp dette godt sammen. Røren går fra å være veldig våt til å bli ganske fast mens du rører.

Kle en ganske stor ildfast form eller kakeform (ca 30×20) med bakepapir. Hell røren over. Kaken skal ikke være mer enn 2 cm høy. Stekes ved 150 grader i ca. 30 minutter. Min kake var litt høyere og måtte stekes i 40 minutter. Den føles ganske løs når den tas ut, og må avkjøles helt før den spises. Pynt med kirsebær, rips, jordbær, bringebær eller hva du måtte ønske. Jeg toppet kaken med noen økologisk dyrkede prestekrager.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pass på å sjekke ut siden til den utrolig dyktige Mette Helbæk, og siden til sommerrestauranten hennes, Stedsans på ØsterGro. Jeg har prøvd å få bord der hele sommeren, men det er så populært. Bestilte til og med bord i et uoppmerksomt øyeblikk da det tikket inn en mail om ledige plasser. Det viste seg at jeg hadde booket bord til dagen etter, i København, om bare 15 timer. Det ble for dyrt med en spontantur til København akkurat da, så jeg prøver igjen når de åpner for reservasjon i September. Fingers crossed!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.