Frokostrutiner

Processed with VSCOcam with 6 preset
Midt oppi de mest stressende ukene i livet så langt har jeg overraskende nok blitt flinkere til å planlegge måtidene mine og lage god, mettende mat som får meg gjennom dagen. Jeg har dessverre en lei tendens til å bare leve på banan og kaffe når jeg har mye å gjøre, men de tidene er over! Det som er viktigst for meg når jeg har så mye jobb som nå er at maten skal gå superraskt å lage. Derfor løper jeg inn på butikken og tenker at nå skal jeg handle inn noe jeg kan tilberede på 30 minutter i dag som skal vare i tre dager.

I går kjøpte jeg en pakke ferdigstrimlet (jepp) Stangekylling, en økologisk brokkoli, en pakke brekkbønner, en pose ruccola, en pakke økologiske cherrytomater, en stor avokado, en agurk og 6 egg. Hjemme har jeg alltid basisingredienser som kikerter, quinoa, diverse sauser som får alt til å smake godt, sitron og lime, og selvfølgelig godt smør og rømme fra Rørosmeieriet.

Jeg smørstekte kyllingen med bare litt salt, kajennepepper og lime og fordelte det på fire porsjoner. Så kokte jeg en runde quinoa som er nok til hvertfall fire måltider. Jeg renset og delte brokkolien og bønnene i passende biter og la i kjøleskapet. Til middag i går spiste jeg en enkel kyllingsalat med stekt brokkoli og bønner og siden jeg hadde alt klart i kjøleskapet kunne jeg spise den digge retten på bildet over til frokost. Den holdt meg stappmett frem til kl.14:30!

Supermettende frokost til én:
-Så mye kylling du vil, ca 50-75 g er nok for meg
-1/3 brokkoli
-10 brekkbønner
-1/2 lime
-Litt smør/olje
-1 egg
-Litt havsalt og pepper
-2 ss hoisinsaus

1. Stek kyllingen gyllen i litt smør/olje. Krydre med litt salt og pepper. Skvis litt lime over, da smaker det så godt!

2. Legg kyllingen til side og stek brokkoli og brekkbønner et par minutter på høy varme. Skru ned varmen og tilsett kyllingen igjen. Hell litt hoisinsaus over og bland godt.

3. Stek egget i en side av pannen samtidig som resten eller i en egen liten eggepanne.

Spis og vær mett halve dagen! Til frokosten drakk jeg sitronvann og grønn te samt spiste en halv pakke blåbær til «dessert».

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.