Gulrotpasta med tomatsaus

gulrotpasta med tomatsaus

Foto: Anne Valeur

Denne varianten av grønnsakspasta med en enkel tomatsaus er også en stor favoritt fra boken. Lag gjerne dobbel porsjon av tomatsausen, for den holder seg en uke i kjøleskapet og passer utmerket både som dipp og pizzasaus også (til blomkålpizzaen for eksempel!).

Har du ikke spiralizer? Fortvil ikke, her kan du få en rabattkode om du vil kjøpe en.

Gulrotpasta med tomatsaus
fra boken min Julies grønne kjøkken (Kagge forlag)

Legg gjerne de soltørkede tomatene og den tørkede aprikosen i varmt vann i 10 minutter for å myke dem opp først.

Oppskriften er beregnet på to personer.

• 4-6 store gulrøtter
Tomatsaus:
• 4 solmodne tomater
• 4 soltørkede tomater
• 4 ss olivenolje
• 10 tørkede aprikoser
• 1⁄2 gul løk
• 1 hvitløksfedd
• 2 stilker frisk oregano
• 2 stilker frisk basilikum,
og mer til topping
• salt og nykvernet pepper

1. Lag tynne spiraler av gulrot med en spiralizer.

2. Lag så tomatsausen ved å ha de ferske tomatene, soltørket tomat og aprikos i en foodprocessor eller blender sammen med olivenolje. Kjør til en jevn masse.

3. Hakk løk og hvitløk og kjør alt jevnt.

4. Tilsett til slutt frisk basilikum og oregano. Smak til med salt og pepper til slutt.

5. Bland gulrotspiralene sammen med tomatsausen. Topp med mer fersk basilikum eller oregano.

Sjekk også ut de andre spiralizer-oppskriftene mine. Squashspagetti med kjøtboller og tomatsaus og squashpasta med spicy mangosaus.

Håper oppskrifteen frister. Del gjerne blogginnlegget med en grønnsaksentusiast!

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.