Drømmedag på Melgården

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tidlig i sommer i lå det en blomstrete konvolutt med invitasjon til en lunsj på Melgården. Jeg har tidligere skrevet litt om Melgården siden jeg har fått æren av å bruke en del spiselige blomster derfra til forskjellige eventer gjennom sommeren. Ta en titt på maten jeg laget med blomster fra Melgården for Cathrine Hammel i sommer, og cocktails med fioler på lanseringsfesten for Julies grønne kjøkken. Melgården er nok aller mest kjent for sine nydelige kandiserte fioler som jeg falt pladask for helt tilfeldigvis på instagram. Nå hadde jeg altså fått en invitasjon til lunsj hos Live Huse på Melgården. Ta en titt på hvor fint det var!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sammen med et knippe flotte damer kjørte vi buss et par timer til Østerdalen, og da vi kom frem sto Live på trappa og tok oss i mot. Jeg hadde jo sett bilder av gården og huset tidligere, men jeg hadde ikke sett for meg at det skulle være SÅ flott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Først fikk vi servert en flerkornsgrøt med blomster fra hagen mens vi fikk høre litt om Lives bakgrunn, blant annet har hun jobbet som art director i New York. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at hun møtte en odelsgutt og nå   produserer økologiske, debiogodkjente spiselige blomster på en storgård i Østerdalen. Gården består av flere hus, hvor hovedhuset er oppført i 1875-1877 i en blanding av empirie og sveitserstil, med tilhørende hage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


På kjøkkenet var Magnus og Even fra Svinepels i gang med å lage lunsjen vi skulle få servert litt senere. Les om Svinepels pop up restaurant jeg nettopp var på her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAmelgården26OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi fikk en liten omvisning i hagen og drivhuset hvor Live dyrker fioler og andre spiselige blomster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Magnus plukket urter og blomster til lunsjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mingling på terrassen med syrinlcocktails laget av Jacob fra Fuglen/Torggata botaniske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så fikk vi et lite kurs i kandisering. En virkelig pirkejobb som tar tid. Etter å ha kandisert et par blomster får man virkelig respekt for jobben som ligger bak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huset til Live er det fineste huset jeg noen gang har sett. Alle romene var ulike, og med ville blomsteroppsatser. Tok flere hundre bilder og gikk bare rundt å måpte. Tenk å bo så fint!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så var det tid for lunsj i spisesalen i andreetasjen, med utsikt over hagen. Svinepels-gutta hadde laget en blomstrete meny. Alt smakte fortreffelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Even med grilla salat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mmm, koste meg glugg ihjel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alt blir bedre med en fiol på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter lunsj tok vi en liten sving i den rosa ballsalen (!) og drakk en fantastisk rosecocktail.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og så var verdens beste dag over. Bussen tok oss tilbake til Oslo, og selv om det ikke er så langt til Østerdalen føltes det som den mest eksotiske ferien. En helt fantastisk dag i fine omgivelser omgitt av blomster og fine folk.

Jeg bruker blomstene fra Live innimellom her på bloggen. Hvis du vil kjøpe kandiserte fioler finner du dem på Gutta, Maschmanns og kokkeløren. Om litt er det også mulig å kjøpe ferske blomster fra Melgården. Les mer om Melgårdens historie og produkter her.

unnamed

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.