Henne Mølle Å Badehotel

Pressetur, sponset opphold

_AVE4518

Foto: Anne Valeur

For nøyaktig en uke siden sjekket jeg ut av dette fantastiske lille badehotellet og vendte hjem igjen til Oslo. Da hadde jeg vært tre dager på tur til Sydvestjylland i regi av VisitDenmark sammen med fotografen min Anne Valeur, journalist og blogger Cecilie og Gullaug som er redaktør for Feelgood. Og reiseleder Julie da såklart. Dette er ikke akkurat min første pressetur til Danmark, men det er min første i den enden av Jylland. Vi fløy til Billund som ligger midt i og kjørte nedover mot Tyskland. I sydvest er naturen enda røffere og villere enn i nord, og det var fint å oppleve disse «sommerstedene» nå på høsten. I løpet av de tre dagene var vi blant annet på østerssafari og ostefabrikk, når vi ikke spiste eller drakk da. Men mer om det i et eget blogginnlegg. Først litt om Henne Mølle Å Badehotel.

_AVE4504_AVE4505_AVE4682


Henne Mølle Å ligger supertett på Vesterhavet, i enden av en lang grusvei som går gjennom gresskledde sanddyner. Her gikk det forresten masse kuer og gresset til min store glede. Tipper de smaker godt.

_AVE4530_AVE4522
Henne Mølle Å badehotel ble til da rødstrømpene Othilia og Thekla Thorup bestemte seg for å lage et fristed litt utenfor byen. De kjøpte grunnen i 1934 og fikk med seg arkitekt og designer Poul Henningsen til å tegne det. Et år senere, i 1935, åpnet de dørene. Badehotellet ble raskt et populært «radikalt fristed». Nå, mange år senere er det fortsatt et populært reisemål for å slappe av og spise god mat omgitt av slående natur. Rommene er blå og «danske», innredet med lamper og stoler designet av Poul Henningsen selv. Noen er til og med originale, men de kan ikke oppgi hvilke i fare for tyveri. Rommene har en liten hems med sofa, skrivebord og vilt digge senger man kan justere opp og ned. Sovna før vi rakk å se et minutt på TV i den myke senga.

Denne gangen reiste jeg med en Bossa Nova fra Rimowa, som jeg får låne når jeg skal ut og reise. Tror nesten det er udiskutabelt de beste koffertene som finnes. Og denne i mørkegrønt skall med konjakkfargede skinndetaljer og ROSA innside var slettes ikke en dum reisepartner. Liten nok som håndbagasje, og akkurat stor nok til en tredagers tur hvor man i tillegg fyller opp kofferten med vin, pølse og ost.

_AVE4546

_AVE4540_AVE4580
Før middag gikk Anne og jeg en tur langs Henne Mølle å (altså elven) som fører ned til stranden bare et par steinkast unna hotellet. Det er noe helt spesielt ved å være på stranden på høsten. Midt i sesongen er det så stappfullt av folk, men nå har man det helt for seg selv og man kan virkelig nyte freden og roen.

_AVE4551_AVE4571_AVE4581
Flink til å hoppe? På stranden fant vi masse knivskjell, kanskje de beste skjellene? Fikk ikke spist noen på turen, men spiste da selvplukkede østers.

_AVE4593
Elsker å reise på tur med Anne, for hun tar alltid så fine bilder av meg.

_AVE4608_AVE4609_AVE4626
Cecilie, Julie og Julie.

Så var det middag i den fine, men enkle spisesalen. Det er få bord, og passe intimt. Også spisesalen er blå og veldig typisk dansk. Restauranten er anbefalt i White guide.

Vi fikk servert:
-Laksemousse, grillet jomfruhummer, kammusling tatar, citron aioli, chili mayo og salatskudd.

-Sous vide oksemørbrad, grillet kejserhatte, syltede bøgehatte, kartofler lavede som svampe, græskar pure, saute på cherry tomater og enoki, grillede sqush dertil urte bearnaise (sååååå god!).

-Kirsebærsorbet, creme bruleé og brombær og ribs.

_AVE4624_AVE4617_AVE4639_AVE4648
Maten var perfekt, rause porsjoner og spennende smaker. Skjønner godt at folk reiser hit for å bare spise også. Restauranten fikk nettopp tildelt bronse-sertifisering for økologisk mat, noe som betyr at 30-60% av alle råvarene er økologiske. Nå satser de på sølv-sertifisering som innebærer at 90% av alle råvarene må være økologiske.

_AVE4653_AVE4671
Morgenen etter sto vi opp tidlig og spiste morgenmad i restauranten. Ikke noen overdådig frokost, men enkle råvarer av høy kvalitet. Fikk til og med godt glutenfritt brød. Danmark altså!

Alle utgiftene er dekket, men meningene mine om stedene vi besøker er helt og holdent mine egne. At jeg elsker Danamrk er det kanskje ingen tvil om (har vært der 7 ganger allerede i år), og jeg har virkelig fått sansen for badehotel-reiser. Les om fantastiske Ruths hotel i Skagen som jeg besøkte for et par måneder siden, og Svinkløv badehotel.

Følg med for mer fra Sydvestjylland! Og sjekk ut #julieogannepåtur på instagram for snapsshotsene våre fra turen.

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.