Enchiladas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg spiser taco ganske ofte, og som regel er det noen rester igjen. Da har jeg begynt å lage enchiladas av det dagen etter. I denne oppskriften, som jeg laget for godt.no, har jeg brukt vanlige tortillalefser, men til meg selv bruker jeg noen glutenfrie fra BeFree som man får kjøpt på de fleste butikker nå. De er litt tynnere og mer porøse, men fungerer når man er for lat til å lage sine egne.

Ingredienser:
-1 løk
-1 rød chili
-2 hvitløksfedd
-2 ss nøytral olje
-200 g svinekjøttdeig
-200 g oksekjøttdeig
-1 ts kajennepepper
-1 ts spisskummen
-1 ts paprikapulver
-1 klype salt og pepper
-1 boks hermetiske tomater
-2 søte paprika
-8 tortilla
-100 g cheddar
-2 avokado
-1 lime
-1 bunt koriander
-1 glass jalapenos

1. Grovhakk løk, hvitløk og rød chili. Fres dette i nøytral olje i en varm stekepanne. Bruk gjerne en dyp traktørpanne.

2. Når løken er myk og blank tilsetter du kjøttdeigen. Du kan godt bruke bare en type kjøttdeig, men jeg synes kombinasjonen av svin og okse blir veldig godt. Stek kjøttdeigen til den har fått stekeskorpe før du hakker den opp i mindre biter. Tilsett kajennepepper, spisskummen, paprikapulver, salt og pepper og bland godt.

3. Tilsett en boks hermetiske tomater og søt paprika kuttet i strimler. Senk temperaturen og la det småputre i 15 minutter.

4. Fyll tortillalefser med kjøttfyllet og rull dem tett sammen i en ildfast form. Topp med litt revet cheddar (eller annen ost etter ønske) og gratiner dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

5. Lag en enkel guacamole ved å mose avokadoen med en gaffel. Tilsett limesaft og en klype salt og pepper.

6. Server enchiladas med en klatt guacamole, jalapenos og finhakket frisk koriander på toppen.

Og gjerne tacoløk!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *