Gresk lammegryte

Inneholder adlinks

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet virker som de aller fleste har tatt påskeferie allerede. Tradisjon tro har jeg hatt en liten påskegiveaway, og denne gangen er det i samarbeid med min nye samarbeidspartner Christiania Glasmagasin. Giveaway er avsluttet!

Påsken er tid for lam, selv om det slettes ikke er nå det egentlig er sesong. Hva med å prøve en litt ny vri på den klassiske lammegryten i år? Denne greskinspirerte gryten er varmende og spennende med smak av sitron, oliven, dill og fetaost. Oppskriften er også publisert på godt.no!

Oppskriften gir 5-6 porsjoner og tar ca 2 timer å lage

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredienser:
-500 grytekjøtt av lam
-1 klype salt og pepper
-2 ss smør
-2 løk
-4 hvitløksfedd
-1 kanelstang
-2 ts oregano
-1 laurbærblad
-2 bokser hermetiske tomater (ca 800 g)
-4 dl vann eller kraft
-2 ss honning eller agavesirup
-200 g småpoteter
-3 store gulrøtter
-150 g svarte kalamtaoliven
-1 boks hvite bønner (ca 400 g)
-150 g fetaost
-1 økologisk sitron
-1 håndfull fersk dill

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Start med å kutte kjøttet i terninger. Bruk lammebog, lår eller annet egnet grytekjøtt.

2. Varm opp smør i en gryte. Brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet til side, og surr finhakket løk og hvitløk til det er mykt og blankt i gryta. Ha kjøttet tilbake, og krydre med tørket oregano, en kanelstang og et laurbærblad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Hell tomatene (jeg brukte hele tomater), vann eller kraft og honning eller agavesirup i gryta. Ha gulrot i biter og småpotetene over i gryta. La det koke opp under før du skrur ned temperaturen og tar av lokket. La det småputre i 1-1 1/2 time.

4. Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven og hvite bønner. Rør godt sammen. Fisk ut kanelstangen og laurbærbladet! Smak til med mer oregano, salt og pepper til slutt.

5. Ta gryta av varmen og smuldre fetaosten over. Rasp skallet av en økologisk sitron over, og skvis saften fra halve sitronen over i gryta. Topp med frisk dill. Rør inn fetaosten før servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er ingen hemmelighet at jeg elsker støpejernsgrytene fra Le Creuset, og jeg bruker dem til omtrent all matlaging både hjemme og på jobb. Noen av grytene mine er gaver, andre har jeg kjøpt selv. Denne lyseblå er min favoritt hjemme på kjøkkenet. Jeg har også en mindre i rød og to sorte på jobbkjøkkenet mitt. Siden min nye samarbeidspartner Christiania Glasmagasin fører Le Creuset (og veldig mange andre fine ting) gir jeg bort et gavekort på 500,- til en av leserne mine som en påskegave. Skriv hva slags digg mat du lager i påska og hva du ønsker deg fra nettbutikken i kommentarfeltet under og du er med i trekningen. Vinneren kåres fredag 25. mars. Husk at alle får 30% rabatt på hele handlekurven (untatt elektronikk) i påsken. Bruk kode CG30%_27mars. Giveaway avsluttet!

20 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.