Konferanse: Dine grønne matvalg

CH_sommerfest03

Foto: Anne Valeur

Bærekraft, miljø og helse er viktige tema som opptar mange. Maten vi spiser kan ha en stor innvirkning på både miljøet og helsen. Det er stor enighet blant fagfolk om at et mer plantebasert kosthold vil bidra til å redusere norske klimagassutslipp. Et slikt kosthold er ifølge helsemyndighetene også mer helsebringende.

Jeg vet at dette er noe som opptar mange av mine lesere, så jeg tenkte bare å informere litt om konferansen Dine grønne matvalg som finner sted neste uke, tirsdag 12. april. Konferansen er åpen for alle, men krever påmeldingen. Lunsjen får du servert av meg!

Litt om bakgrunnen for konferansen (klikk på lenkene for kilder):
En ny rapport fra Miljødirektoratet presenterer strategier som kan iverksettes i ulike sektorer for å redusere klimagassutslipp. Når det gjelder matproduksjonen og matforbruk anbefaler rapporten en overgang til et kosthold med mindre rødt kjøtt og sukker, samt et økt forbruk av korn, frukt og grønnsaker. En reduksjon i kjøttinntaket med 11% innen 2030 har potensiale til å redusere CO2-utslipp med 152 000 tonn. Norske helsemyndigheter anbefaler også å begrense inntaket av rødt og bearbeidet kjøtt. Forskning viser at denne typen kjøtt har potensielle negative helseeffekter som f.eks. økt risiko for visse typer kreft, samt at det er en kilde til mettede fettsyrer.

Konferansen Dine grønne matvalg har som mål å vise hvordan bærekraftig kosthold kan praktiseres i hverdagen. Konferansen vil tilby enkle grep til en grønnere hverdag, som for eksempel å redusere kjøttforbruket, øke bruken av grønnsaker og belgvekster og redusere matsvinn.

#DineGrønneMatvalg er konferansen for alle som ønsker å vite mer om hvordan et bærekraftig kosthold kan omsettes i praksis, og hvor praktiske erfaringer med bærekraftig kosthold deles.

Praktisk informasjon:
Konferansen arrangeres av HiOA og Forbrukerrådet.

Dagen vil bestå av 24 spennende og engasjerende innlegg (lyntaler på 10 min) fra ulike eksperter, bla. GreeNudge, Folkelig med prosjektet Smaksverkstedet og Framtiden i våre hender.

Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 52, rom B113A – Auditorium 3

Dato og tid: Tirsdag 12. april 2016 kl. 08.30 – 15.30

Mer informasjon finner du her, og her er hele programmet for dagen.

Påmelding her!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.