Ella’s kitchen

_DSC5774

Alle foto: Håkon Holo Dagset

For en liten stund siden hadde jeg en supermorsom dag på jobb. Jeg hadde nemlig blitt spurt om å holde en matpakkeworkshop i samarbeid med barnematprodusenten Ella’s kitchen. Jeg lever jo av å lage matpakker, men til voksne da. Å lage matpakker til barn er jo noe litt annet, så det var en fin utfordring. Og grunnen til at jeg samarbeider med en barnematprodusent, jo det er så enkelt som at jeg liker filosifien deres. Ella’s kitchen lager økologisk barnemat med mindre sukker og tull, og så er emballasjen deres perfekt for folk i farta og til å ha i matpakken. Jeg forhørte meg litt med mine venner som har barn, og mange av dem bruker allerede smoothiene fra Ella’s kitchen. Denne dagen var det derimot fokus på deres nye yoghurter i «squeezy packs».

_DSC5893Jeg holdt et bittelite foredrag om hvorfor det er så viktig å ha en god matboks. Barn er som regel i mer aktivitet enn oss voksne, og de trenger faktisk god og variert mat for å vokse. Etter miniforedraget og presentasjon av mine tre matpakker fikk alle barn utdelt en matboks hver for å sette sammen sin egen. Vi hadde dekket opp med masse frukt, bær, nøtter, grønnsaksstaver, dipper osv.

_DSC5986Gravide Nussara som har bloggen Just another food story var der for å få litt inspirasjon til fremtidige matpakker.

_DSC6047

Mine tre matbokser består av:

Omelett i muffinsform med brokkoli og skinke, druespyd, tørkede aprikoser, nøtter og en Ella’s kitchen yoghurt med banan og bringebær. Omelett i muffinsform er ikke bare mitt beste tips til barnematpakken, men også til alle voksne! Lag gjerne dobbel porsjon eggmuffins og frys dem ned. På morgenen tar du opp ønsket antall og de tiner frem til lunsjen. I tillegg holder de matpakken kald og fresh!

-Matpakke nummer to består av en dobbel blings med mild hvit bønne-hummus. Denne lages enkelt av en boks hermetiske hvite bønner som stavmikses med en liten skvett olivenolje og sitronsaft. Smakes til med bittelitt salt og pepper. Ha gjerne ruccola eller annen smakfull salat på brødskiven. Ved siden av er det grønnsaksstaver som man også kan dyppe i hummusen. Til slutt en Ella’s kitchen yoghurt med mango og pasjonsfrukt.

-I den siste matboksen er det en kjøleskapsgrøt laget av 1/2 dl havregryn, 1/2 ss chiafrø og en pakke Ella’s kitchen yoghurt. Bland sammen i en passelig boks med lokk kvelden før og kjøleskapsgrøten er klar morgenen etter. Kan også blandes sammen på morgenen, men da bør den stå kaldt frem til lunsj. Ved siden av er det lefserull med kremost, røkelaks og dill, friske bær og grønnsaksstaver.

_DSC6054
Selv om jeg ikke har barn selv er jeg vant til å måtte planlegge godt for å få tida til å gå opp, både på privaten og på jobb. Alt som kan lages på forhånd er gull verdt. Derfor synes jeg både eggmuffins og kjøleskapsgrøt er helt genialt. Jeg spiser det til frokost og lunsj selv hele tiden. Og alle vet jo at det er ferskt brød som er aller best, så derfor er det praktisk å lage lefseruller av og til i steden for den vanlige skiva. Bruk matboks med flere rom, og legg ved grønnsaksstaver, middagsrester, ostestaver, en spekeskinkebit, frukt, bær eller nøtter og en yoghurt så blir matpakken mer spennende.

_DSC5925
Komikerfrue og Dexter var der!

_DSC6082


Veldig morsom og annerledes dag på jobb. Selv om arbeidsdagene mine er veldig varierte for tiden. Foredrag og oppskriftsutvikling er definitivt gøy, og noe jeg planlegger å jobbe mer med!

Hva er dine beste matpakketips? Kommenter gjerne under!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.