Ferske sommerruller

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFerske sommerruller er perfekt lett sommermat. De er i motsetning til vårruller ikke frityrstekte. Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan bruke dine favorittgrønnsaker. Jeg har brukt tynne strimler av rå laks i denne oppskriften, men du kan også bruke reker eller for eksempel rester fra kylling- eller kjøttmiddagen. Sommerrullene er også nydelige helt vegetariske. Prøv deg frem til din favorittkombinasjon!

Denne oppskriften er faktisk ikke så ulik min asiatiske risnudelsalat med reker fra forrige uke. De kan enkelt kombineres. Den fine tallerkenen er laget av Anette Krogstad.

Oppskriften er beregnet til 4

Ingredienser:
-16 rispapir (2 pakker)
-200 g laksefilet
-1 mango
-1 agurk
-2 gulrøtter
-1 bunt vårløk
-1/2 rødkål eller nykål
-1 bunt mynte
-1 bunt koriander
-sesamfrø (svarte)

Dressing:
-2 dl soyasaus
-2 ss honning
-2 hvitløksfedd
-20 g ingefær
-1/2 rød chili
-1 ts sesamolje
-1 ss riseddik
-1 håndfull mynteblader
-1 håndfull koriander
-1 lime

1. Lag først dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.

2. Kutt alle grønnsakene i tynne strimler, 5-6 cm lange. Kutt laksen i terninger eller strimler på lengde med grønnsakene. Plukk urtene av stilken.

3. Finn frem en bolle eller fat og fyll med lunket vann. Dypp ett rispapir ned i vanne ti 10-15 sekunder. Legg det flatt på en tallerken eller på et fuktig kjøkkenhåndkle. Dander fisk, grønnsaker og urter i en stripe i midten av rispapiret. Brett først inn papiret i toppen og bunnen, før du stramt ruller resten av rispapiret rundt. Gjenta til alle rullene er laget.

4. Serveres med dressing i dippskåler og et dryss sesamfrø. Man kan også drysse finhakkede panøtter over rullene. Det er viktig å ikke legge rullene tett inntil hverandre, for da kan de klebre seg sammen. Ferske sommerruller bør spises med en gang, da de ikke tåler oppbevaring så bra.

Oppskriften er publisert på godt.no!

Noen som fikk med seg at jeg lagde disse på TV2 i forrige uke eller? Anne og jeg var med på TV2 hjelper deg og testet de nye mobilkameraene. Det kan man se her. Hehe.

Screenshot 2016-05-24 16.10.04

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.