Potetsalat med røkt makrell

OLYMPUS DIGITAL CAMERASommermat bør være raskt og enkelt, akkurat som denne lune potetsalaten med sommergrønnsaker og røkt makrell. Passer helt perfekt å ta med i parken eller på stranda som en lett lunsj eller middag.

4 personer – 30 minutt

Ingredienser:
-1 kg småpotet
-1 fennikel
-1 bunt reddik
-1 pakke sukkererter
-1 røkt makrell/2 sider
-1 håndfull kjørvel

Dressing:
-2 ss dijonsennep
-1 ss flytende honning
-1 ss sitronsaft
-1 dl olivenolje
-salt og pepper, smak til!

1. Del potetene i to. Kok på damprist eller i et dørslag. Koketid avhenger litt på størrelsen, men alt fra 5-15 minutter. Sjekk underveis med en spiss kniv! Skyll potetene under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.

2. Kutt fennikel i tynne skiver (gjerne på en mandolin) og reddik i båter. Del sukkererter i to. Bland sammen med potetene.

3. Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning og sitronsaft. Rør inn olivenolje til det blir en tykk dressing. Smak til med salt og peper. Vend dressingen inn i potetsalaten.

4. Kutt makrellen i mindre biter og legg på toppen av salaten. Dryss kjørvel over og server.

Oppskriften er publisert på godt.no

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.